Dünyanın en iyi dalış noktaları

Dünyanın en iyi dalış noktaları
Dünyanın en iyi dalış noktaları
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selen KALDIRIM/ email protected

Bir sonraki tüplü tatile hazır mısın? Aranızdan bazıları dalış için doğru sürükleyici bir rota bekliyor olmalı. Hevesli hevesli aldığınız o şnorkellerle, Marmara denizinin aşağıda ne görmeyi umuyordunuz? Sınır tanımayan derinlikleriyle sualtı dünyasının haritasında kendine bir yer seç. İşte derhal büyük şeyler görmeyi garantiledin.

NASIL BİR DALIŞ DELİSİSİN

Hayvanları doğal ortamlarında görebileceğin bir deneyim için biraz cesur, biraz da deli olman gerekiyor. Okyanusta ne görmek istediğini bir düşün. Dünya yüzeyinin% 71’inin suyla dolgun olduğu gerçeği seni heyecanlandırıyor olsa lüzum. Su altındaki yaşamı hiçbir vakit tamamiyle keşfedemeyeceğiz ama bu rotalar, çıplak gözlerinle görmen gereken birkaç su kaplumbağası için bile gitmeye layık.

Çoğunuz bu tuzlu spor için uygun olmadığınızı düşünüyor olabilir. Dalış Merkezleri doğru okyanusu keşfetmek her zamankinden daha basit.

ANACAPA ADASI, KALİFORNİYA

Uyarı: Soğuk. Yaz aylarında bile soğuk, buz gibi. Ağustos ayında en fazla 70 derece,Ocak ayında 60 derece ya da daha düşük bir düzey bekleyin. Lakin siz ne biliyorsunuz? Dalış kıyafetleri bunun için var.  En yüksek görüş mesafesi yaklaşık 50 metre.  Keşiflerinizde oynak deniz aslanlarını, fokları, dev levreleri, bir takım minik gemi batıkları ve sualtı kemerlerini gözlemleyeceksiniz.

Dünyanın en iyi dalış noktaları

ELİAT, İSRAİL

Evet İsrail; Kızıldeniz. Su sıcaklıkları 70 ila 77 Fahrenheit arasında değişiyor ve fazla eksik akıntı ve büyük görünürlük ile burada dalış gerçekleştirmek nispeten kolay. İsrail deniz biyologlarının gerçekleştirdiği büyük restorasyon projeleri ile özellikle son 10 yılda alan her zamanki gibi canlı. Yılanlar, gemi batmaları, mercan ve balık okulları, bu gelişen sualtı destinasyonunda neler beklendiğinin bir başlangıcı.

Dünyanın en iyi dalış noktaları

CAİRNS, AVUSTRALYA

Büyük Bariyer Resifine açılan geçit olarak ele alındığında,  dünyanın en iyi serüven şehirlerinden biri olan Cairns, sadece bir dalış destinasyonu değil. Tropikal Kuzey Queensland’da kafeler, olağanüstü yemekler, yürüyüş, ağaç tepesi maceraları arıyorsanız olmanız gereken yer. Spora boğuluyorsunuz; bungee jumping, beyaz su raftingi, kayma ve daha fazlası.

Dünyanın en iyi dalış noktaları

BORA BORA, FRANSIZ POLİNEZYASI

Dışardan uzanma motifi ile büyük ada aralarında korunan bozulmamış bir lagünle, burada dalış yerine getirmek için iki tecrübe var: biri lagünün içinde ve diğeri haricen. Köpek balıklarını görmenin en popüler yerlerinden biri olan Tapu dalış alanına bir dal istersen… Bu sulardaki en düşük 16 nesil köpekbalığı ile; çoğunlukla siyah uçlu resif köpekbalıkları, limon köpekbalıkları, gri köpek balıkları, beyaz köpekbalığı köpekbalıkları ve çekiç köpekbalığı da dahil elde etmek üzere, neyse işte anla yani köpekbalıkları ve sen… Temmuz ve Kasım ayları aralarında dalarsanız, bu sulardan göç eden Kambur balinalarına dikkat edin. Lagün içinde dev istiridye, müren yılanı ve bol miktarda tropikal balıklarla şıp şıp yüzersiniz.

Dünyanın en iyi dalış noktaları

KOH TAO, TAYLAND

Tayland Körfezi’nde, popüler Koh Samui’nin (Tayland’ın en büyük ikinci adası olan adaları) ve Koh Phangan’ın (rezil Dolunay partilerinin gerçekleştiği ada) kuzeyinde bulunan Koh Tao’daki yaşam su civarda dönüyor. Kıyı dalışları, sahilden uzakta farklı alanlarla popüler. Bugün, büyük balık grupları, algler ve omurgasızlar sizi evine çağırıyor.

Dünyanın en iyi dalış noktaları

TULUM, MEKSİKA

Mağara dalışı, açık su dalışından fazla daha zorlama. Ivedi bir durumda daima düşey bir yükseliş yapamazsınız sonunuz hayrola. Daha önceden dalış yapmış olmanız, azıcık da işi bilmeniz lüzumlu. Fakat söylenenler, bu dalışlardan birini yapmamak için gerekçe yok.  Tulum’un 10 km güneyindeki Cenote Angelita’da, en az 20 jurnal dalışa sahip dalgıçlar için derin bir dalış mağarası deneyimi sunuyor.

Dünyanın en iyi dalış noktaları