Dünyanın en çok takviye yapan ülkesi emin oldu

Dünyanın en çok takviye yapan ülkesi emin oldu
Dünyanın en çok takviye yapan ülkesi emin oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

815 milyon insan istek çekiyor

Türkiye geçtiğimiz sene 8,07 milyar dolar insani takviye yaparak, ABD, Almanya ve İngiltere gibi en varlıklı ülkeleri bile geride bıraktı. Önceki yıl listenin ikinci sırasında bulunan Türkiye bu kere dünyanın en çok yardım yapan ülkesi oldu. Hem Türkiye insani yardımların milli gelire oranı temelinde yapılan sıralamada da birinci oldu. Listede Türkiye yüzde 0,85 ile birinci sırada gelirken, en yakın takipçileri Norveç ve Lüksemburg için bu oran sadece yüzde 0,17’de kaldı.

135 ÜLKEYE UZANAN YARDIM ELİ

Dünyanın dört bir yan mazlumlara yardımlar ulaştıran Türkiye ’de en büyük görevlerden biri de İHH ’ya düşüyor. Dünyanın 135 ülke ve bölgesine dışarı giden İHH sadece 2017 yılında 23.5 milyon gereklilik sahibine ulaştı.

Gazze ’den Arakan ’a, Haiti ’den Doğu Türkistan ’a dek dünyanın dört bir yanındaki gereksinim sahiplerine gıda yardımı yapan İHH ’nın en kayda değer çalışmalarından biri de kurban kesimi.

İHH geçtiğimiz Kurban Bayramı ’nda sizlerin desteğiyle 106 ülke ve bölgede 2 milyon gereklilik sahibine 53 bin 500 hisse kurban ulaştırdı.

NE YAPABİLİRİM ?

26 yıldır olduğu gibi bu bayram da yola meydana çıkan İHH, kurbanlarınızı 103 ülke ve bölgede gereksinim sahiplerine ulaştıracak. Siz de kurban hisselerinizle bu iyilik kervanında yer alabilirsiniz.

İHH kurbanınızı dünyanın her tarafındaki gereklilik sahiplerine ulaştırırken kurduğu irtibat ağı ile de sizi bilgilendiriyor.

KURBAN BAĞIŞI İÇİN TIKLAYINIZ