Dr Biran Ekici

Dr Biran Ekici
Dr Biran Ekici
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Medikal Estetik Doktoru Biran Ekici,Türk dizilerin uluslararası platformda alaka odağı olması, Ortadoğu’da yaşamış bir fazla insanın Türk oyunculara benzemek için Türk doktorlarının kapısını çaldığını belirtti.

Hekim Biran Ekici, yurtdışında yayınlanan bir çok Türk dizilerinin ve sinema filmlerinin küresel olarak büyük etkisi olduğunu söyleyen Ekici,  ’ ’Yurt dışında yayınlanan Türk dizilerinin ve sinema filmlerinin tanıtıma koskocoman etkisi var. Türk turizmine büyük katkısının olduğu, son yıllardaki Arap turist sayısının artışından dobra dobra görünmektedir. Daha önceleri çoğunlukla Avrupa ve kısmen Rusya ’dan gelen turistlere karşısında bugün Azerbaycan, İran, Türki Cumhuriyetleri ve çoğu çeşitli Arap ülkelerinden fazla sayıda turistler gelmektedir” dedi.

“EŞLER KISKANÇLIK KAVGALARI YAPIYOR”.

Ortadoğu’da dizilerin yayınlanması ile aile içi sorunlar olduğunu belirten Ekinci, “Doktor Biran Ekici, dizilerin Ortadoğu’da yayınlanmasından sonra kıskançlıkların arttığını belirtti. Ekici, ’ ’Ortadoğu ’da eşler Türkiye ’deki bay bayan oyunculara hayranlık duydukları için aralarından kıskançlık kavgaları çıkıyor. Bu sebeple hayran oldukları oyunculara benzeyerek eşlerine daha iyi görünmeye çalışıyorlar.” diye konuştu.

“ÇAĞREYİ ESTETİKTE BULUYORLAR”

Estetiği tedavi olarak gördüklerini söyleyip, “Kavgaları da estetik olarak çözüyorlar. Sağlık Durumu turizmi ülkemiz de daha yeni olduğunu söyleyebilirim. Gelişmiş ülkeler sıhhat konusun da uzun yıllardan beri yaptıkları yatırımlar nedeni ile dünyanın her yerinden hasta çekmekteler. Ülkemizde son 4-5 yıl içerisinde yapılan önemli afiyet yatırımları ve tanıtım ve araştırmalar oldu.” Belirtilen branşlar da daha artı elde etmek üzere afiyet turizmi gitgide artarak çabucak arttığını vurguladı.

“MÜRACAATLAR BIR HAYLI POZITIF”

Arap ülkelerinden de akımlar olmaya başladı. Lakin İran, Azerbaycan ve yakın komşu ülkelerden bu dizilerin Türkçe yayınlarından sonra bizim sanatçılarımıza benzemek isteyen birçok müracaat edenler oldu. Sokakta gördüğümüz turist sayısındaki renkli büyüme aynen,zaman içerisinde sağlık turizmine yansıyacaktır.”

“AZ DAHA BÜTÜN ÜLKELERDEN GELİYORLAR

Yalnızca Ortadoğu ile sınırlı kalmadığını anlatan Ekici  “Bana gelen hastalar çoğunlukla Avrupa ’nın adeta tüm ülkeleri İran, Azerbaycan, Kuzey Irak, Bulgaristan, Türki Cumhuriyetler ve Arap ülkelerinden. Fakat İran, Azerbaycan ve Arap ülkelerinden gelenler artan bir şekilde artmaktadır” açıklamasında bulundu.