Dövizin Çabucak Yükselmesinin Gerisinde Bankaların Alım Satımı Durdurduğu Iddia Edildi!

Dövizin Çabucak Yükselmesinin Gerisinde Bankaların Alım Satımı Durdurduğu Iddia Edildi!
Dövizin Çabucak Yükselmesinin Gerisinde Bankaların Alım Satımı Durdurduğu Iddia Edildi!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye bir haftadır kurdaki önlemez çıkışla karşı karşıya. Ekonomi çevrelerini tedirgin eden gelişmede dün başlayan yükseliş fırtınası bugün de bütün şiddetiyle sürerken Sabahtan Gazetesi Ekonomi Yazarı Istek Güngör, bankaların internetten döviz satışını durdurduğunu öne sürdü.

DOLARIN YÜKSELİŞİNİN ARDINDAN ART ARDA AÇIKLAMALAR GELDİ

Öğleden daha sonra önce Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayburt’tan dolar ve eurodaki aşırı tırmanışa aleyhinde verdiği mesajda, “Idareli savaşı kaybetmeyeceğiz” dedi.

Peşinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak İstanbul Dolmabahçe’de yaptığı ve iş dünyası ile bankacılık sektörü temsilcilerinin katıldığı Yeni Idareli Model toplantısında sermaye piyasalarındaki endişeleri ortadan kaldıracak planları anlattı.

SABAHLEYIN 6,25 İLE GÜNE BAŞLAYAN DOLAR DURMAK BİLMEDİ

Oysa bu esnada ABD’den gelen bir tanımlama, Başkan Trump’ın “Türkiye ile ilişkilerimiz iyi değil” sözleri dövizi yerinden zıplattı. Sabahleyin 5.75’le açılan dolar ardı ardına yükselerek 6.25’i fark etti. Öğlen saatlerinde azıcık geriledi, ancak saat 16.00’ya dürüst Trump’la 6.40’a yeni bir rekora imza attı. Dolarla birlikte euro da tarihi seviyelerine ulaştı.

“BANKALAR İNTERNETTEN DÖVİZ SATIŞINI DURDURDU”

Kurlardaki bu engellenemeyen ve öngörülemeyen gelişme üstüne bankaların tedbir olarak internet deri döviz satışına durdurma kararı aldığı öne sürüldü.

Sabahleyin Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör kritik gelişmeyi attığı tweetle duyurdu. Göngür tweetinde, “Dövizde fazla oynaklık sebebiyle bankalar internetten döviz satışını durduruyor” diye yazdı.