14:02 - Şehit polisin kahramanlığı katliamı böyle önlemiş
14:02 - Tartıştığı kişiyi sokak ortasında vurdu
14:01 - Buraya kadar ahbap!
17:55 - Hobi olarak başladılar, talepleri yetiştiremiyorlar
17:55 - Çocuk parkında dehşete düşüren hayvana işkence kalıntıları
17:54 - Cezaevi firarileri yakalandı!
17:54 - Cani anneden kan donduran sözler: “Canım istedi öldürdüm”
11:44 - İyi Parti Çeşme İlçe Başkanı istifa etti
Pazarcık ilçesine emrindeki Kelibişler Mahallesi yakınlarındaki höyükte, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kazıbilim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekin göre 2013’te Kahramanmaraş Müze Müdürlüğü koordinesinde başlatılan, 2015’ten bu yandan da Bakanlar Kurulu kararıyla yürütülen kazı çalışmaları devam ediyor. Halil Tekin başkanlığındaki çalışmalara, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra üniversite öğrencileri de katılıyor.
Halil Tekin, “Bu ve güya aletler şiddetle mümkün jilet bıçağı olarak kullanılmış. Yani 8 bin yıllık bir tıraş bıçağı. Şüphesiz günümüzün jilet bıçağı kadar konforlu değildir fakat o dönemin insanlarının süre içerisinde beceri kazandığını düşünecek olursak gerçi istenmeyen tüylerin alınmasında, tıraş olmasında bu ve yarı aletlerin kullanıldığını düşünüyoruz. Elimizdeki kanıtlar bunu gösteriyor.” dedi
Halil Tekin, kazılarda kadınların yün eğirmekte kullandığı kirmen de bulunduğunu açıklama ederek, arkeolojide “ağırşak” olarak tanımladıkları bu nesnelerin bazen taştan, ara sıra pişmiş topraktan veya kilden yapıldığını söyledi. O döneme ait kadın kafatası bulamadıklarını, bulmaları halinde olasılıkla kadınların üstteki ve daha alçak çenelerindeki dişlerinde eskime izi olacağını dile getiren Tekin, “Çünkü Anadolu kadını yün eğirirken dişini üçüncü bir el olarak kullanır ve bir yıpranma meydana kazanç. Bu da dişin çok yoğun bir şekilde ip üretiminde kullanıldığını ve kadınların bu işte ustalaştığını gösterir.” diye konuştu.