Bekçilerden sonradan normal suçlar azaldı

Bekçilerden sonradan normal suçlar azaldı
Bekçilerden sonradan normal suçlar azaldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı’nın çarşı ve semt bekçileri uygulamasını her tarafta hayata geçirmesi, emniyet ve jandarma ekiplerinin sıkça uyguladığı refah ve güven operasyonları ile ülke genelinde büyüyen kamera peşine düşüp takip sistemi uygulamaları ile hırsızlık, yankesicilik, oto hırsızlığı, yağma, kapkaç olayları gibi mülk varlığına aleyhinde işlenen toplam olay sayısı ciddi oranda azaldı.

GEÇEN YILA TARAFINDAN YÜZDE 12,5 DÜŞÜŞ VAR

Güvenlik ve Jandarma asayiş birimlerinin karşılıklı çalışmasıyla bu yılın ilk 7 ayında mal varlığına karşı işlenen olaylar, geçen yılın benzer dönemine tarafindan yüzde 12.5 azaldı. Geçen yılın ilk 7 ayında mülk varlığına aleyhinde toplam 398 bin 438 olurken, bu yıl benzer dönemde ise 348 bin 877 durum yaşandı. Mülk varlığına aleyhinde işlenen olayların aydınlatılma oranı ise bu yıl, geçen yılın ilk 7 aylık dönemine kadar yüzde 16 arttı. Olayların yüzde 43’ü aydınlatıldı.

YAĞMA OLAYLARININ YÜZDE 82’Sİ AYDINLATILDI

Şehirlerde alınan sıkı emniyet önlemleri, yağma ve hırsızlık olaylarını da azalttı. Geçen yılın ilk 7 ayında 7 bin 25 yağma olayı yaşanırken, bu sene olay sayısı 6 bin 168 oldu. 2018 ’de yağma durum sayısında yüzde 12 ’lik bir azalma yaşanırken, olayları yakma sayısında ise yüzde 5 ’lik bir çoğaltma oldu. 6 bin 168 yağma olayının yüzde 82 ’si aydınlatıldı.

2018’in ilk 7 ayında hırsızlık olaylarında yüzde 20’lik bir azalma görüldü. Bu yılın 7 ayında 219 bin 901 hırsızlık olayı olurken, geçen sene aynı dönemde toplam 273 bin 995 hırsızlık olayı yaşandı. Hırsızlık olaylarının yüzde 28’i güvenlik güçlerince aydınlatıldı.