Dolardan Tarihi Rekor! 5,30 Seviyelerine Yükseldi

Dolardan Tarihi Rekor! 5,30 Seviyelerine Yükseldi
Dolardan Tarihi Rekor! 5,30 Seviyelerine Yükseldi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TL’de yaşanan sert değer kayıplarının arkasından Merkez Bankasından müdahale geldi. Merkez Bankası, rezerv opsiyonu mekanizması kapsamında döviz imkânı oranı üst sınırını yüzde 45’ten yüzde 40’a düşürdü. Laf konusu değişim ile takriben 2,2 milyar dolar tutarında döviz bankaların kullanımına geçecek olmasına rağmen dolar 5,30 seviyesinin üzerine çıktı.

ABD’DEN GELEN HABER DOLARI YÜKSELTTİ

Bu müdahalenin TL’ye etkisi sınırlı oldu. Oysa ABD’den gelen yeni haber, doları yeni bir rekora taşıdı. Donald Trump, İran’a yaptırımları her tarafta düzenleyen bir kararname imzaladı. Bu karar Türkiye’yi de aracısız olarak ilgilendiriyor. Türkiye’nin İran ile 11 milyar dolarlık ticaret hacmi var. Bu gelişme sonrası dolar/TL 5,30 seviyesini aştı.

“HAREKET SÜREBİLİR”

Stratejist Cüneyt Paksoy, kurdaki hareketin devam edebileceğini söyledi. Paksoy “enflasyondaki artma eğilimi, tehlike priminin yükselmesi, 10 yıllık tahvilde rekor kırılması, yabancı algısının olumsuz seyretmesi, dolar endeksinin seyri dolar üzerinde kriter ama yükselişi tetikleyen yegane tesir ABD ile olan irtibat” dedi.