Diyarbakır’dan kalkan otobüsün yolcuları ayaklanma etti

Diyarbakır'dan kalkan otobüsün yolcuları ayaklanma etti
Diyarbakır'dan kalkan otobüsün yolcuları ayaklanma etti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da otobüse binen 15 gezgin hareket ettikten bir zaman sonra otobüsün arızalı ve klimasının çalışmadığını belirterek şoförü uyardı. Yolcuların talepleri kabul edilmeyince 15 gezgin Siverek ilçesinde otobüsten indi.

YENİ OTOBÜS İSTEDİLER

Uyarıları dikkate almayan sürücü ile yolcular Siverek girişindeki başvuru formu noktasında bir vakit tartıştı. Firmayı arayarak yeni bir otobüs talep eden yolcuların talepleri kabul edilmeyince 15 gezgin Siverek ilçesinde otobüsten indi.

Yolculardan Aziz Akgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, eski model bir otobüsle seyahat yerine getirmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Klimanın açılmasını istedik. Şu an havası yok dediler. İçerisi çok sıcaktı, durulacak gibi değildi, resmi olarak nefessiz kaldık çünkü vasıta çok eskiydi. Yaklaşık 40 dakikalık yolu 3,5 saatte gelebildik. Can güvenliğimizden üzüntü ettiğimiz için indik. Talebimiz ya yeni bir araç gönderilmesi veya mağduriyetimizin giderilmesiydi ancak kabul edilmedi.”

Diyarbakır'dan kalkan otobüsün yolcuları isyan etti


“KABAHAT DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR”

Ahmet Âlem ise aracın arızalı olduğunu ileri sürerek, “Şoföre, ‘Hem can güvenliğimiz değil ayrıca de seyahat sırasında zaman olarak sıkıntı yaşarız yeni bir vasıta istek edin.’ dedik ancak bizi dikkate almadı ve ‘İstemeyen inebilir.’ dedi. Bize ‘Herhangi bir yargı talep edemezsiniz.’ dedi.” şeklinde konuştu.

Durumu telefonla yakınlarına bildiren bazı yolcular, diğer araçla Diyarbakır’a dönerken bir takım yolcular geceyi Siverek’teki otellerde geçireceklerini söyledi.

Yaklaşık 2 saat bekleyen yolcular otobüs firması ve sürücü hakkında kabahat duyurunda bulunacaklarını kaydetti.