Diyarbakır’da kaçağa drone’lu tedbir

Diyarbakır'da kaçağa drone'lu tedbir
Diyarbakır'da kaçağa drone'lu tedbir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır ’da gerçekleştirilen ilk uygulamada bir köyde biri kayıt dışı almak üzere 5 adet tarımsal sulama amaçlı firari trafo saptama edildiği kaydedilen açıklamada, uygulamanın firari elektrik tüketiminin yanı sıra sahadaki arızaların tespitinde de kullanılacağı bildirildi.

5 KM ÇAPINDAKİ BÖLGE BELİRLENİYOR

Açıklamada görüşlerine yer bahşedilen Dicle EDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, sahada drone ile yapacakları kontrol ve kontrollerin artarak devam edeceğini ve bu yöntemle 5 kilometre çapındaki bir alanda 100 metre yükseklikten saptanabileceğini vurguladı.

“DRONE KULLANAN EKİPLERİMİZ HER TÜRLÜ TEKNİK EĞİTİM ALDI”

Koordinatların da saptama edilmesiyle drone ile çekilen görüntülerin yasal anlamda delil niteliği de taşıdığını aktaran Yaka, “Biz, hem firari elektrik kullanımını, ayrıca de kullandığı elektriğin bedelini düzenli ödeyen vatandaşlarımızın mağduriyetini engellemek için fazla çalışıyoruz. Drone kullanan bilirkişi ekiplerimiz, bu konuda zorunlu her türlü teknik eğitimi aldılar. Hukuki mevzuatlar içerisinde zorunlu izinleri de aldık. Gerek tarımsal sulamada, gerekse öteki alanlarda tescil dışı kullanımını fazla süratli ve güvenli bir şekilde saptama edebiliyoruz. Vatandaşlarımızın yönetimle ilgili ve cezai zorunluluk altına girmemeleri için tescil dışı elektrik kullanımından adamakıllı vazgeçmelerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da kaçağa drone'lu önlem