Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Arafat’ta Vakfe Duası

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Arafat'ta Vakfe Duası
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Arafat'ta Vakfe Duası
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hac farizasını yapmak için Mekke’de bulunan yaklaşık 2 milyon hacı adayı Arafat Vakfesi’ni yaptı.

Öğle ve ikindi namazlarının cem edilerek eda edilmesinden daha sonra vakfe duasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Bölünüp, parçalanmaktan, dağılıp bozulmaktan, tefrikaya düşüp kuvvetsiz kalmaktan bizleri muhafaza eyle Allah’ım! ülkesi, vatanı, namus ve mukaddesatı için uğraş edenleri muvaffak ve muzaffer eyle.” niyazında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Arafat’ta Vakfe Duası

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Arafat'ta Vakfe Duası

Vakfe duasında şehitleri de anan Erbaş, şöyle dua etti:

“Ezan dinmesin, sancak inmesin, vatan bölünmesin, namusumuz çiğnenmesin diye en aziz varlıklarını bu ulu değerler uğruna feda eden, Bedir ’den Malazgirt ’e, Çanakkale ’den İstiklal Harbi’ne, Sakarya ’dan 15 Temmuz ’a tüm şehitlerimize rahmet eyle Allah ’ım! Gazilerimize sağlıklı, şanslı ömür nasip eyle Allah’ım! Biz güven içinde olalım diye, terör örgütlerini imha etmek için mücadele ederken şehit olan yiğitlerimize rahmet eyle Allah’ım!”

DUA’DA FAİZ TEHLİKESİNE UYARI ÇEKTİ

Erbaş, faiz, savurganlık ve tüketim çılgınlığının toplumdaki hak, bereket ve emeği yok ettiğine dikkat çekerek, “Her türlü sömürüden, sömürü aracı olan faizden, tüketim çılgınlığından, israftan, dünyevileşmeden ve maddeperestlikten bizleri muhafaza eyle Allah ’ım!” niyazında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, kadın haklarına da dikkati çekerek, “Bizi eşlerine iyi davrananlardan, emanete gözü gibi bakan, onları koruyanlardan eyle Allah ’ım!” diye dua etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Arafat'ta Vakfe Duası

“MİLLETİMİZE İHANET EDENLERE FIRSAT VERME”

Türk milletinin asırlardır İslam ’a çok büyük hizmetler ettiğini anımsatan Erbaş, “Aziz milletimizi sonsuza dek payidar eyle, izzet ve kudretini daim eyle Allah ’ım! İzzet ve şerefimizi, iftihar ve haysiyetimizi çiğnetme!” niyazında bulundu.

Erbaş, şehit ve gazileri de değinerek, “Ülkesi, vatanı, iffet ve mukaddesatı için mücadele edenleri muvaffak ve muzaffer eyle.” biçiminde dua etti.

Devlet idarecileri ve emniyet güçlerine de dua eden Erbaş, şu niyazda bulundu:

“Milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin kolaylık ve huzuru, insanlığın uzlaşma ve selameti için çalışan devlet büyüklerimize ve emniyet güçlerimize yardım eyle, onları her türlü tehlike ve tuzaklardan muhafaza eyle Allah ’ım! Ey hainlerin tuzaklarını bozan Yüce Rabbimiz! Sureti haktan görünüp dinimizi istismar ederek aramıza fitne ve fesat tohumları ekmeye çalışanlara, devletimize ve milletimize ihanet edenlere fırsat verme Allah ’ım! Senin adınla insanları aldatanların, inancı ve samimiyetini istismar edenlerin şerlerinden bizleri, neslimizi ve ülkemizi muhafaza eyle Allah ’ım!”