DİSK En Az Aidat Talebini Açıkladı: Net 2 Bin 800 TL Olmalı

DİSK En Az Aidat Talebini Açıkladı: Net 2 Bin 800 TL Olmalı
DİSK En Az Aidat Talebini Açıkladı: Net 2 Bin 800 TL Olmalı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Devrimci Emekçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) İstanbul Mimarlar Odası’nda yaptığı basın toplantısına DİSK Genel Başkanı Özlem Çerkezoğlu ve idare heyeti üyeleri katıldı. En Düşük ödenti hakkında talebini getiren Çerkezoğlu, “Net 2 bin 800 lira olmalıdır.” dedi.

‘ÇALIŞANLARIN TAMAMINI İLGİLENDİRİYOR’

Toplantıda konuşan Özlem Çerkezoğlu, “En Düşük ödenti ülkemizde çalışanların tamamını ilgilendiren bir konudur. En Düşük aidat tespiti 16 milyondan artı işçinin ve onların ailelerinin yaşam koşullarını ilgilendiren alıştırma hayatının en temel konularından biridir. En Az ücret on milyonların derdidir” ifadelerini kullandı.

Özlem Çerkezoğlu

ÇERKEZOĞLU: NET 2 BİN 800 TL OLMALI

En Az ödenti pazarlığının basmakalıp bir pazarlık olmadığını gösteren Çerkezoğlu, “Asgari vergi tespitinde geçimini sağlama koşulları ve milli gelir artışı da dikkate alınmalıdır. Asgari aidat takvim olarak hesaplanmalı, tümüyle ödenti dışı bırakılmalıdır. Minimum ücretin enflasyon aleyhinde korunması için, asgari ücretin ulusal gelir artışından yararlanması için, asgari ücretin geçimini sağlama ücreti olabilmesi için, asgari ücrette yaşanan kayıpların giderilmesi için, işçilerin krize karşısında korunması için, en az vergi net 2 bin 800 lira olmalıdır” diye konuştu.