Dişi aslanlar, sürü lideri erkek aslanı öldürmeye kalktı

Dişi aslanlar, sürü lideri erkek aslanı öldürmeye kalktı
Dişi aslanlar, sürü lideri erkek aslanı öldürmeye kalktı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

West Midland Safari Parkı’nda çekilen videoda, bir grup dişi aslanın, sürü lideri olan erkek aslana saldırdığı görüldü. Olaya müdahale eden park yetkilileri, dişi aslanların üzerine yangın söndürme tüpü sıkarak dişi aslanları uzaklaştırdı. Erkek aslanın vücudunun çoğu yerinden yara aldığı belirtildi.

KADINSI ASLANLARDAN SÜRÜ LİDERİNE SALDIRI

​Ailesi ile parkı ziyaret ettiği sırada yaşanan olayı videoya çeken Mya Beverstock, olayın pat diye bire gerçekleştiğini vurgularken, “Aslanların beslenme vaktiydi ve bir anda kükremeler duyduk. Aslanların olduğu tarafı Dolaştığımız sırada bir erkek aslanın etrafını saran kadınsı aslanları ayrım etmiştim. Bütün o sırada dişi aslanlar ansızın bire erkek aslanın üzerine atladılar. Diğer iki erkek aslan geri durarak, kadınsı aslanların saldırısı esnasından müdahil olmadılar” dedi.

Erkek aslanı öldürmeye çalışan kadınsı aslanlar –

Safari parkı görevlilerinin olaya olabildiğince ivedi bir şekilde müdahale ettiğinin altını çizen Beverstock, ” üç tane jip aniden korna sesleri çıkartarak olayın yaşandığı yerde bitiverdi. Jiplerden birinin içinden yangın söndürme tüpü sıkılarak tartışma sona erdirildi. Yaşananlardan sonradan olayın olduğu yere yeniden gittik ve tüm dişi aslanların saldırının yaşandığı alandan çıkarıldıklarını gördük” açıklaması yaptı.

Dişi aslanlar, sürü lideri erkek aslanı öldürmeye kalktı

‘VAHŞİ HAYVANLAR ARASINDA GÖRÜLEBİLEN BİR DURUM’

Olay hemen birçok uzman görevlinin parkta devir yaptığını ve hiçbir ziyaretçinin tehlike altında kalmadığını vurgulayan West Midlands Safari Park’ı Sözcüsü, “Erkek aslanlar, birkaç aydır dişilerle iki taraflı yaşama alıştırılma sürecindeydiler. Her vahşi hayvan grubunda olabileceği gibi bu grup aralarında da ortak yaşama geçiş esnasında böyle durum yaşandı. Park ziyarete kapalı olduğu zamanlarda zeka bu müşteri durumlar eğitimli bakıcılar tarafından sürekli olarak izlenir ve zorunlu görüldüğünde müdahale edilir” yorumunda bulundu.

Geçen Şubat ayında ise benzer safari parkında meydana gelen olayda, bir aslanın parkta yer alan bir araca atak gerçekleştirmişti. Olayda kimse yaralanmazken, arabanın etrafında çizikler ve tavanında bastırma meydana gelmişti.