Devlet Bahçeli’den Tercih Yorumu: 3 Büyükşehir Kaybedilirse Başkanlık Sistemi Tartışmaya Açılabilir

Devlet Bahçeli'den Tercih Yorumu: 3 Büyükşehir Kaybedilirse Başkanlık Sistemi Tartışmaya Açılabilir
Devlet Bahçeli'den Tercih Yorumu: 3 Büyükşehir Kaybedilirse Başkanlık Sistemi Tartışmaya Açılabilir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki akşam MHP Başkanlık Divanı’nda yerel seçimde ittifak ve affetme konusundaki tartışmaları değerlendirdi. Bahçeli, ”İstanbul, Ankara ve İzmir’in şer ittifakının eline geçmesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tartışmaya açabilir.” dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞABİLİR

Bahçeli, lokal seçimde ittifaka kapı aralayan çıkışına ilişkin olarak “Ülkenin geleceğine yönelik hassasiyetlerimizi pazarlık konusu yapmayız. İstanbul, Ankara ve İzmir’in şer ittifakının eline geçmesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tartışmaya açabilir. Kayyum yönetimindeki belediyelerin de PKK’nın siyasi uzantılarında kalması uluslararası arenada huzursuz bir mesaj ve manzara oluşturur” dedi.

”SEÇİM ZAMANINDA YAPILMALI”

Bu konuda AK Parti’nin tutumunun belirleyici olacağını vurgulayan Bahçeli, ekonomik krize karşın seçimin vaktinde yapılması gerektiğini kaydetti.

AFFETME TARTIŞMALARI

Bahçeli, AK Partililerin “Gündemimizde değil” dediği bağışlama teklifine ilişkin olarak da “ardına kadar arkasındayız” değerlendirmesini yaptı.

Çalışmaların olgunlaştığını ve Meclis açıldığında yasa teklifi olarak sunulacağını bildiren Bahçeli, öteki partilerle de konunun paylaşılabileceğini ifade etti. Bağişlama teklifinin ‘genel affetme’ değil, infaz sürelerinde değişim içerdiğini, genel bağışlama gibi algılanmasının doğru olmayacağını kaydeden Bahçeli, “Meclis nasıl karar verirse… Nihayetinde 50 milletvekilimiz var. Toplumsal beklenti ve gereksinim oluştu. Bunu dikkate almak gerekli” diye konuştu.

Kaynak: Milliyet