Dev Bankadan Doları Olanlara Kritik Uyarı! Ayı Piyasası Açtırmak Üzere

Dev Bankadan Doları Olanlara Kritik Uyarı! Ayı Piyasası Açtırmak Üzere
Dev Bankadan Doları Olanlara Kritik Uyarı! Ayı Piyasası Açtırmak Üzere
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arasında Matthew Hornbach, Hans Redeker ve James Lord’un da bulunduğu Morgan Stanley stratejistlerinin kaleme aldığı raporda, Türkiye’nin de içerisinde yer aldığı büyüyen piyasalar için ayı piyasasının az daha tamamlandığı belirtildi. Kurum stratejistlerine göre ABD kredi piyasasında ayı piyasasının sürmesi için demin alan bulunuyor; ABD dolarında ise açılmak üzere.

DOLAR DÜŞEBİLİR

Gelişen piyasalarda iyileşen kur görünümüyle lokal para cinsinden tahvillerini güçlü paralar cinsinden tahvillere tercih eden şirketin stratejistlerine göre dünya daha yavaş çoğalma, daha yüksek enflasyonla aleyhinde karşıya ve G4 merkez bankaları sıkılaştırma politikalarına yan ve bu durum dolarda zayıflamaya niçin olabilir.

Büyük farklarının olasılıkla EM’ler (çoğalan piyasalar) lehine hareket edeceğini söyleyen stratejistlere kadar Fed 2019 yılında duraklamalı.

AYI PİYASASI NEDİR?

Ayı piyasası, genelde piyasaların kederli durumda olduğu, fiyatların uzun bir vakit daha düşüş trendinde olacağı beklentisi olduğu durumlarda kullanılır. Ayı piyasasının ne değin süreceği hakkında genel bir kanı olmamakla birlikte, fiyatların uzun bir zaman daha düşmeye devam edeceği beklenir. Ayı piyasası etkisi altındaki bir piyasada yer alan ürünlere istek azalmaktadır. Istek azaldığı için de kimse o ürünleri olmak istememekte ve fiyatlar da düşmeye devam etmektedir.

Boğa piyasası ise ayı piyasasının bütün tersi olarak, ilgili piyasanın uzun bir süre daha yükseliş trendinde olacağını, o piyasadaki ürünlere olan talebin artmakta olduğunu göstermektedir.