Destici: ‘Hangi Bedeli Ödememiz Icabında Bugün O Bedeli Ödeyeceğiz’ – Bilecik

Destici: 'Hangi Bedeli Ödememiz Icabında Bugün O Bedeli Ödeyeceğiz' - Bilecik
Destici: 'Hangi Bedeli Ödememiz Icabında Bugün O Bedeli Ödeyeceğiz' - Bilecik
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Hangi bedeli ödememiz gerekirse bugün o bedeli ödeyeceğiz. Hem kendi topraklarımızı keza de hududumuzun değişik tarafındaki bundan 100 sene önce bizim toprağımız olan ve şimdi da kardeşlerimizin yaşadığı toprakları terör örgütü ve onların destekçilerinden arındırmak zorundayız.” dedi.

Destici, partisinin Osmaneli İlçe Başkanlığı binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, yeni sistemde halkın iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanının milletten aldığı yetkiyle hükümeti kurduğunu, bundan böyle “gensoru” veya “güvenoyu” diye bir probleminin olmadığını söyledi.

Ilk Kez ABD elde etmek üzere Batı’nın, bundan böyle istediği gibi Mecliste kriz ve kaos çıkartamayacağını vurgulayan Destici, şöyle konuştu:

“İçeride verdiği takviye yetmedi, şimdi ne yaptı Suriye’yi karıştırarak PKK, PYD, YPG adıyla yeni terör örgütleri kurdurdu. Onlar üzerinden de Türkiye’ye saldırmaya başladı. Türkiye bunu fark etti. Önce Fırat Kalkanı Harekatı ile PKK’yı nefes alamaz ışık halkası getirdi. daha sonra İdlib operasyonu ve en nihayetinde Afrin operasyonu, ardından da Sincar operasyonu ve tabii bunların hepsini Türkiye yapmak zorunda, Türkiye bunları görmezden gelmezdi. Eğer biz bugün Sincar’ı görmezden gelirsek ikinci bir Kandil’i karşımızda görürüz.”

Destici, bu durumda Türkiye’nin terörle uzun bir süre çaba etmek zorunda kalabileceğini dile getirerek, “Onun için hangi bedeli ödememiz icabında bugün o bedeli ödeyeceğiz. Hem kendi topraklarımızı hem de hududumuzun değişik tarafındaki bundan 100 yıl önce bizim toprağımız olan ve şu anda da kardeşlerimizin yaşadığı toprakları terör örgütü ve onların destekçilerinden temizlemek zorundayız. Biz coğrafyamızı temizlemek zorundayız.” ifadelerini kullandı.