Değişik İllerden Çok Sayıda Birey, Cumhurbaşkanı Çağrısı Sonrası Döviz Bozdurmak İçin Bürolara Akın Etti!

Değişik İllerden Çok Sayıda Birey, Cumhurbaşkanı Çağrısı Sonrası Döviz Bozdurmak İçin Bürolara Akın Etti!
Değişik İllerden Çok Sayıda Birey, Cumhurbaşkanı Çağrısı Sonrası Döviz Bozdurmak İçin Bürolara Akın Etti!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD ile yaşanan gerilim sonrasında piyasalarda döviz kurunda yaşanan dalgalanmalara vatandaşların tepkisi sürüyor. Dolar kuru üzerinden Türkiye’ye yapılan baskılara tepki gösteren Bolu halkı da sabahtan saatlerinde döviz bürolarına akın ederek ellerindeki Dolarları bozdurdu.

CUMHURBAŞKANI’NIN ÇAĞRISIYLA DÖVİZ BÜROSUNA AKIN ETTİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına destek veren Bolulular, döviz bürolarında uzun kuyruklar oluşturdu. İzzet Baysal Caddesi üstünde yer alan döviz bürosuna erken saatlerde akın eden vatandaşlar, döviz birikimlerini Türk Lirası’na çevirmek için dakikalarca bekledi. Vatandaşlardan kimi birikimini kimi de umre ziyareti için biriktirdiği dolarlarını Türk Lirasına çevirdi.

UMRE PARASINI TÜRK LİRASINA ÇEVİRDİ

Döviz bürosunda kuyrukta bekleyen vatandaşlar, bunun bir ulusal dava olduğunu söyleyerek doları olanları bozdurmaya ziyafet ettiler. Cumhurbaşkanı’nın çağrısı üstüne döviz bürosuna geldiğini ifade eden Çetin Özkoç isimli bir yurttaş ise “Ben hac için döviz biriktirmiştim fakat Cumhurbaşkanının da dediği gibi Türk lirasının değeri düşüyor. Ben de mecburen bozduracağım. Türkiye’nin menfaati için bozduracağım” dedi.

300 MESLEK ADAMI 3 MİLYON DOLARI TL’YE ÇEVİRDİ

Bütün Yeniden Yapılanma İşadamları ve Girişimciler Derneği üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dövizleri bozdurun çağrısına uyarak ellerindeki 3 milyon doları TL’ye çevirdi.

Bütün Yeniden Yapılanma İşadamları ve Girişimciler Derneği üyeleri Taksim Meydanı’nda bir araya gelerek 3 milyon dolar bozdurdu. Basın açıklaması yapan TÜMKİAD Başkanı Nihat Tanrıkulu, “TÜMKİAD olarak, yeni Türkiye’nin yeni iş derneği olarak biz daima şu sözle, Türkiye’nin geleceğinde var olacağımızı söylemiştik.

Ülkemizin, vatanımızın, milletimizin, Cumhurbaşkanımızın yanına olacağız demiştik. Cumhurbaşkanımızın Trabzon’da yaptığı açıklamadan sonra Tüm Yeniden Yapılanma İşadamları ve Girişimciler Derneği olarak 300 üyeyle birlikte 3 milyon dolarımızı bozdurup ülkemize bir mesaj tahsis etmek istiyoruz. Bize dolar değil vatan gerekli. Biz bu toprakları Çanakkele’de kan dökerek kazandık. Ne mezurayla ne gazete kupürüyle bu toprakları kazanmadık. 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anıyoruz. Onlar dar uyusunlar, onlar darbeye aleyhinde düşey durdular. Derhal belli başlı savaş ekonomide var. Buradan sivil toplum kuruluşları ve meslek dünyasına sesleniyorum. Meydanlara inin. Biz meydanlardayız. Dolar bozduruyoruz, dolara hayır diyoruz. Bize dolar yok, vatan gerekli. Çocuklarımızın geleceği, milletimizin geleceği için dolarlarınızı bozdurun” ifadelerini kullandı.

İMKON GENEL BAŞKANI: GELECEĞİMİZ DOLARDAN DEĞERLI

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Türkiye’nin, güçlü ve dinamik ekonomisi ve ulusal duruşu ile kendisine yönelik saldırıların üstesinden geleceğini belirterek, “Ülkemiz ve geleceğimiz dolardan değerlidir. Müteahhitlerimizden ellerindeki dövizlerini bozdurmalarını, ülkelerine ve geleceklerine sahip çıkmalarını önemle bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tellioğlu, yazılmış açıklamasında, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye ilişkin yaptırım kararlarının döviz kurlarında yarattığı hareketliliğin geçici idareli spekülasyonlara sebep olduğunu bildirdi.

Türkiye’nin enerjik ve dinamik ekonomisi ile ulusal duruşunun ekonomik saldırıların üstesinden geleceğine işaret eden Tellioğlu, “Üyelerimize çağrı yapıyoruz. Ülkemiz ve geleceğimiz dolardan değerlidir. Müteahhitlerimizden ellerindeki dövizlerini bozdurmalarını, ülkelerine ve geleceklerine sahip çıkmalarını önemle bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Tellioğlu, dolar kuru üzerinden ABD’nin Türkiye ekonomisini zorlama altına alma çabalarını şiddetle kınadıklarını ifade ederek, inşaat sektörü olarak ülke ve halk için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Define ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı yeni ekonomi yaklaşımını da desteklediklerini gösteren Tellioğlu, “Tüm bu söylemlerin başarıyla uygulanmasının yolu, reel sektörün reel temsilcisi sivil toplum örgütlerinin sesine enerjik bir şekilde kulak verilmesiyle olası olacaktır.” açıklamasında bulundu.

500 DOLAR BOZDURANA PİKNİK TÜPÜ ÜCRETSIZ

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bir esnaf 500 dolar bozdurup makbuzunu getirenlere piknik tüpünü ücretsiz veriyor.

Afşin ilçesinde tüp bayisi işleten Recep Doğan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üstüne başlatılan döviz bozdurma kampanyasına destek olmak amacıyla 500 dolar bozdurup makbuzunu bildiren vatandaşlara piknik tüpü hediye ediyor.