Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Vira Bismillah’ Dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Vira Bismillah' Dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Vira Bismillah' Dedi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Vira Bismillah’ dedi

İSTANBUL – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yasaklanmış dönemde avcılık yalnızca balıkçılarımızın yok, topyekun milletimizin geleceğinin çalınması demektir” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarıyer Kireçburnu’nda düzenlenen balık av sezonu başlangıç törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, balıkçı barınağında toplanan vatandaşlara ve denize açılacak balıkçılara hitap etti. Cumhurbaşkanını Erdoğan’ın yaptığı konuşmanın arkasında balıkçıların verimli sezon geçirmesi için dualar edildi. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetiştirilen yavru kalkan balıklarını denize bıraktı. daha sonra ise geminin dümenine geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vira bismillah diyerek balık sezonunu açtı.
“Topyekun milletimizin geleceğinin çalınması demektir”
Balık sezonu açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Balık miktarının azalması fiyatların yükselmesine kişi başına balık tüketiminin düşmesine yol açıyor. Bilinçli avcılıkta denizlerimiz pak tutarak karaya çıktıktan sonradan saklama ve bölüştürme kanallarını geliştirerek milletimizi baştan balıkla buluşturmalıyız. Balıkların çoğaltma döneminde uygulanan av yasağına mutlaka riayet etmeliyiz. Yasak dönemde avcılık yalnızca balıkçılarımızın değil, topyekun milletimizin geleceğinin de çalınması demektir. Hiçbir Kanun, hiçbir polisiye önlem, sizlerin özellikle kendi aranızda kuracağınız oto kontrol sistemi dek etkili olamaz. Cumhurbaşkanlığı olarak bakanlıklarımızla ilgili tüm kurumlarla birlikte üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız. Balıkçılarımızı ayağa kaldıralım. Bu ülke balıkçılıkta fazla daha enerjik ayla gelsin istiyoruz. Bir defa daha sizlere verimli bir balıkçılık sezonu diliyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a balıkçılardan afişli sevgi gösterisi
Kireçburnu’nda balıkçı barınağında düzenlenen av sezonu başlangıç töreninde balıkçılar gemilere astıkları afişlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu. Balıkçıların gemilerine astıkları uyarı çeken afişlerde, “Sen iste gemileri denizden yürütelim”, “Rotamız 2023, 2053, 2071”, “İskele Sancak Alabanda, Reis Her Zaman Yanımızda” gibi afişler yer aldı.