Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırgızistan’da Resmi Törenle Karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırgızistan'da Resmi Törenle Karşılandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırgızistan'da Resmi Törenle Karşılandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırgızistan’da devlete ait törenle karşılandı

BİŞKEK – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devlete ait ziyarette bulunmak ve Türk Konseyi 6. Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbeko göre resmi törenle karşılandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devlete ait ziyarette bulunmak ve Türk Konseyi 6. Zirvesi’ne yeralma üzere geldiği başkent Bişkek’te Manas Uluslararası Havalimanı’nda Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbeko tarafından devlete ait törenle karşılandı. 1-3 Eylül 2018 tarihleri aralarında Kırgızistan’da temaslarını sürdürecek olan Erdoğan, Bişkek’te Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbeko ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulunacak. Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar eşlik etti.
Türkiye-Kırgızistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 4. toplantısına da katılacak olan Erdoğan görüşmelerde, Kırgızistan’daki FETÖ varlığı ile mücadele edilmesi de dahil edinmek üzere, ikili ve yöresel gelişmelere ilişkin görünüm alışverişinde bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan ziyaretinin ikinci bölümünde, Issık-Göl bölgesindeki Çolpan-Cet şehrinde düzenlenecek 3. Dünya Göçebe Oyunları’nın başlangıç töreni ile Türk Konseyi 6. Zirvesi’ne iştirak edecek.