Cumhurbaşkanı Erdoğan: ’15 Temmuz Alçak Darbe Girişiminin Ardındaki Hiç Arzu Etmediğimiz Halde…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: '15 Temmuz Alçak Darbe Girişiminin Ardındaki Hiç Arzu Etmediğimiz Halde...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: '15 Temmuz Alçak Darbe Girişiminin Ardındaki Hiç Arzu Etmediğimiz Halde...
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırgızistan’a düzenlediği devlete ait ziyaret dahilinde başkent Bişkek’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin 4’üncü toplantısını gerçekleştirdi.

Kırgızistan’a düzenlediği devlete ait ziyaret zarfında başkent Bişkek’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile birlikte Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin 4’üncü toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ceenbekov Türkiye ile ilişkileri her alanda istediklerini söyledi.

Kırgızistan’da olmaktan mutlu olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türkiye’nin Kırgızistan’ın bağımsızlığından bu yandan ikili ilişkilere stratejik ortaklık düzeyinde baktığına dikkati çekti. 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminden sonra ikili ilişkilerin kısmi olarak durakladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz hain darbe girişiminin gerisinde hiç açlık etmediğimiz halde işbirliğimizde kısmi bir duraklama yaşandı. Biz ilişkilerimizin her tarafta olması gereken düzeye çıkartılması için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi. – BİŞKEK