CNN: Türkiye bir daha ABD’ye güvenmez

CNN: Türkiye bir daha ABD'ye güvenmez
CNN: Türkiye bir daha ABD'ye güvenmez
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trump’ın hamlelerinden nedeniyle ABD’nin Türkiye’yi kaybettiğini belirten CNN International, aktif ve daha sonraki tüm hükümetlerin ABD yerine Rusya, İran ve Avrasya’yı seçim edeceğini ifade etti.

“YAPTIRIMLAR BATIYI ETKİLEYECEK” İTİRAFI

ABD Başkanı Trump kadar Türkiye ekonomisinin kasıt alındığını açıkça belirten analizde, ABD yönetimine birnevi dikkat da yapıldı.

Türkiye’nin müttefikliğinin kaybedilmesinin yanlış olduğunu gösteren CNN, sonuçlardan tüm batının da etkilneceğini yazdı.

CNN International’da yayınlanan analizde, “Ülkeyi idare eden kim olursa olsun Türkiye’nin çekim merkezini Batı’dan Rusya, İran ve Avrasya’ya dürüst kaydırmaya çalışacaktır” değerlendirmesi yer aldı.

CNN: Türkiye bir daha ABD'ye güvenmez

TÜRKİYE ARTIK ABD’YE GÜVENMEYECEK

Türkiye’nin faal dönem içerisinde de İran ve Rusya ile iyi ilişkiler içinde olduğunun yazıldığı söz konusu haberde, Türkiye’nin bundan böyle ABD’yi güvenilir bir müttefik olarak görmeyeceği açıklama edildi.

Analizde, “Türkiye doğaüstü durumda NATO’dan çekilmeyi ve Avrupa Birliği ile gümrük anlaşmasını sonlandırma gibi radikal değişimleri düşünebilir” ifadelerine de yer verildi.

CNN: Türkiye bir daha ABD'ye güvenmez