Çinli öğretmenlere öğretmenler günü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kutlamaya Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Sayın Chen Su ve beraberindeki heyet ile İstanbul Üniversitesi Çin dili ve edebiyatı bölüm başkanı Eyüp Sarıtaş, Okan Ünviersitesi Çince mütercim tercümanlık bölüm Başkanı Song Chunju ve Öğretim Üyesi Serpil Meltem Arslan, Okan Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü Direktörü Liu Qiang, Doğuş Üniversitesi Çince Öğretim Üyesi Linlin Biçer, Özyeğin Üniversitesi öğretim üyesi Lale Güner, Heybeliada Anadolu Lisesi Çince öğretmeni Duygu Ersoy, İsmek Çince öğretmeni Ma Xiao Yuan ve Lotus Eğitim Kurumları’nın Çince öğretmenleri ve bir çok Çinli öğretmen katıldı.

Çinlilerin ebruya ilgisi büyük oldu

Programdan önce misafirler Çin ve Türk kültürünün tanıtıldığı masalarda bilgiler aldılar. Bu bölümde Çin’in en önemli kültürel unsurları olan Kaligrafi, Go oyunu, xiang qi, Ma jiang, Çin çayı, Pekin operası, Kağıt kesme sanatı ile Türk kültüründen ebru sanatı tanıtıldı. Ebru sanatı Çinliler tarafından büyük ilgi gördü. Misafirler sanatları uygulama şansı da buldular. Programa katılan Çinli öğretmenlere de isimlerinin Türk kaligrafisi ile yazılı olduğu ebru tabloları hediye edildi.

Çin Konsolosluğu Programa Katıldı

Programda Başkonsolos Yardımcısı Sayın Chen Su, derneğin düzenlediği etkinliklerden ve eğitimlerden övgü ile sözetti. Okan Üniversitesi Çince Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Song Chunju ise Çince eğitimlerin gelişmesi konusunda gösterilen çabayı takdir ettiklerini belirtti. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Karslı ise konuşmasında öğretmenlerin insanlığa yol gösterici olduğuna ve onların ışığı sayesinde sevgi dilinin hakim olacağına olan ümidini dile getirdi. Derneğin Çin Konseyi Başkan Chen Yilei ise derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Çin ve Türk Kültürü Kaynaşması

Çinli öğrencilerin de Türkçe şarkılar söylediği programda birbirinden eğlenceli etkinliklerin yapıldığı programa ilgi yoğundu. Programda Türkiye Gençlik Vakfı’nın Bölge uzmanı yetiştirme programında Çince eğitimler alan öğrenciler de Çince sunum gerçekteştirdi. Çince eğitim veren İSMEK gibi bir çok kurum da programda etkinlik gerçekleştirdiler. Çeşitli yarışmalar, şarkılar ve video gösterimleri olan programda Kayseri Aslanı Çin İşi filminin başrol oyuncularından Nigar Kuddüs’te Çin halk danslarından örnekler gösterdiği programda daha önce hazırlanan Tosun Paşa filminin bir kısmına Çince dublaj izletildi. Programın kapanışında ise Tozlu Sahne Tiyatrosu’ndan Hacivat ve Karagöz oyunu Çinli misafirlere sergilendi. Türk ve Çin kültürünün karşılıklı olarak sergilendiği program davetliler tarafından büyük beğeni aldı.

Programın sunuculuğunu dernek gönüllülerimizden Burak Necati Acar ve Chen Wen Yi yaptılar. Programın hazırlanmasında 30’un üzerinde Çinli ve Türk dernek üyesi görev aldı.