Çin’den Türkiye’ye turist yağacak

Çin'den Türkiye'ye turist yağacak
Çin'den Türkiye'ye turist yağacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’de Ekim ayında başlayan bir haftalık milli tatilde ABD’yi seçim eden turistlerin sayısında büyük bir azalma olması bekleniyor. Sebebi ise Trump’ın Çin’e yönelik uyguladığı saldırganca politikalar.

BU YIL ABD’YE GİTMEYECEKLER

Çinli turizm şirketleri ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’e karşın gümrük vergileri ve iki ülke aralarında gelişen gerilim nedeniyle Çinli turistlerin bu sene ABD’yi tercih etmeyeceğini söylüyor.

Çin'den Türkiye'ye turist yağacak

Chinanews’a konuşan turizm sektöründen yetkililer, Çin’de Ekim ayında başlayan bir haftalık milli tatilde ABD’yi tercih eden turistlerin sayısında büyük bir azalma olabileceği uyarısında bulunuyor.

Çin'den Türkiye'ye turist yağacak

YENİ ROTA: TÜRKİYE

Çin’in en büyük online yolculuk acentesi Ctrip’te son iki haftada Türkiye’yle ilgili aramalar 5 kat arttığını açıkladı. Bilhassa internet aramaları, siparişler ve rezervasyonlar noktasında manâlı bir artma olduğunu gösteren Ctrip, yeni dönemde Çinli turistlerin Türkiye’yi seçim edeceklerini açıkladı.

Çin'den Türkiye'ye turist yağacak

PAKETLER YOK SATIYOR

Ctrip’in Yurtdışı Seyahatler Direktörü Şiao Yinyuan, Ekim ayındaki ulusal tatil sonrasında Türkiye paketlerinin yüzde 20 ile 30 arasında ucuzlamasını beklediklerini söyleyerek “Türkiye elektronik vize seçeneği sunuyor, vizeye uygulamak çok çabuk ve kolay. Yolcular tatillerini seyahatlerinden sadece bir hafta önce ayarlayabiliyor. Türkiye’de yaz tatili için paketlerimiz çok süratli bir şekilde bitti. Ulusal tatil dönemindeki paketlerimiz de şimdiden bitmek üzere.” dedi.