Çin’den Trump’ın ‘Hack’ İddialarına Cevap

Çin'den Trump'ın 'Hack' İddialarına Cevap
Çin'den Trump'ın 'Hack' İddialarına Cevap
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Hillary Clinton’ın e-posta hesabını hackleyen ülkenin Çin olduğu iddiasına Çin’den tekzip geldi.

Donald Trump, sosyal ağ sitesi Twitter hesabından seçimdeki rakibi Hillary Clinton’ın elektronik posta hesabını hackleyen ülkenin Çin olduğunu yazmıştı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, düzenlediği basın toplantısında, “Çin, siber güvenliğin sadık savunucusudur ve her nesil siber saldırıya ve casusluk faaliyetine kararlılıkla karşı çıkmakta ve bu konuda sert tedbirlere başvurmaktadır” dedi.

“ABD’NİN YAYDIĞI VİRÜSLERİ UNUTMAYACAĞIZ” Sözcü Chunying, siber güvenliğin tüm ülkeleri ilgilendiren küresel bir mesele olduğunun altını çizdi. Çinli sözcü, “Aslında bu meseleyi önemseyen biri, saldırgan siber araçlar tasarlamakla meşgul kimi ülkeler göre oluşturulan ve dünya genelindeki bilgisayar sistemlerini imha eden PRISM programını, Equation Group’u ve WannaCry fidye yazılımını unutmayacaktır” diyerek ABD hükümetinin özel hayatı hiçe sayan gözetim uygulamalarını hatırlattı. Sözcünün açıklamasında bahsettiği zararlı yazılımlar ve hacker grupları, arasında Türkiye’nin de bulunduğu onlarca ülkenin bilgisayar sistemini etkilemiş, bunların ABD Milli Emniyet Ajansı ile doğrudan veya dolaylı ilgisi olduğu basına yansımıştı. Sözcü, açıklamasında “Çin, milletlerarası toplumun, siber güvenliğe dönük tehditlerle ortak saygı, denklik ve faydaya dayalı şekilde diyalog ve işbirliğiyle uğraş edilmesi gerektiğine inanmaktadır” ifadelerini kullandı.

(İHA)