Çin’de çıkan tayfun için mavi alarm verildi

Çin'de çıkan tayfun için mavi alarm verildi
Çin'de çıkan tayfun için mavi alarm verildi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Milli Meteoroloji Merkezi, Jongdari tayfununun Şanghay’ı vurduğunu duyurdu.

134 BİN BIREY TAHLIYE EDİLDİ

Tayfun için bu sabah mavi alarm uyarısında bulunan merkez, tayfunun ülkenin doğu kıyısında yer alan finans merkezi Şanghay ’ın iç kesimlerine doğru ilerlediğini bildirdi. Kaslı fırtına ve şiddetli yağışa yol açan tayfun nedeniyle 134 bin 200 birey tehlikesiz yerlere terhis edilirken, kentteki 122 park güvenlik nedeniyle geçici olarak kapatıldı.

ÜLKENİN İÇ KESİMLERİNE İLERLEMESİ BEKLENİYOR

Sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntülerde, büyük kasaba sakinlerinin kaslı rüzgar nedeniyle zorlukla sokaklarda ve caddelerde yürüyebildiği görülüyor. öte taraftan Çin Milli Meteoroloji Merkezi Jongdari tayfununun, bugün ülkenin iç kesimlerine içten ilerlemesinin beklendiğini bildirdi.

ULAŞIMI DA OLUMSUZ ETKİLEDİ

Merkezin tahminine kadar, Şanghay ’da etkili olmaya başlayan tayfun Cıciang, Ciangsu, Anhui eyaletlerine dürüst ilerleyecek. Şanghay ’da etkin olan Jongdari tayfunu, kent ile civar kent ve eyaletlerde demiryolu ve havayolu ulaşımını olumsuz etkiledi. Tayfun sebebiyle Şanghay ile Cıciang, Hangcou Ningbo eyaletleri arasında çift yönlü 20 süratli tren seferi iptal edilirken, kentteki havaalanı ile komşu şehir halkı Nancing ’de yer alan havaalanlarındaki seferlerde rötarlar olduğu belirtildi.