Çiftlik Bank Yarı Şirketin CEO’su Gürcistan’a Kaçarken Yakalandı

Çiftlik Bank Yarı Şirketin CEO'su Gürcistan'a Kaçarken Yakalandı
Çiftlik Bank Yarı Şirketin CEO'su Gürcistan'a Kaçarken Yakalandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de, enerji, hayvancılık ve reklamcılık alanlarında faaliyet gösteren ve 4 bine yakın üyeden kazanç vaadiyle 60 milyon TL’ye yakın para topladığı öne sürülen Fons Şirketler Grubu’na karşın operasyon başlatıldı. Maliye Bakanlığı, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) göre incelemeye alınan şirketin hesaplarına bloke konuldu. Şirketin CEO’su Tamer Budak hakkında ise arama kararı çıkarıldı.

SAKLANDIĞI EVDE YAKALANDI

Tamer Budak’ın, Artvin’in Hopa ilçesine geldiği ve Sarp Sınır Kapısı üzerinden sahte pasaportla Gürcistan’a geçiş oluşturacağı ihbarı üstüne polis ekipleri harekete geçti. Polis tarafından düzenlenen operasyonda, Budak, saklandığı bir evde yakalandı. Hopa Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Tamer Budak’ın sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

“FIRAR ETMEK GİBİ BİR NİYETİMİZ DEĞIL” DEMİŞTİ

Tamer Budak, hesaplara bloke konulduğu haberleri üstüne “Amaç olarak art niyetli bir yaklaşımımız yok. Tekrar kaçma gibi bir niyetimiz de yok olmadı da. Bu sistem bir ponzi sistemi olarak görülebilir. Fakat biz bunu böyle görmüyoruz. Çiftlik Bank olayı patlayınca, bize zarar vereceğini düşünerek, bu projeyi büsbütün durdurmadık ancak faaliyetleri yavaşlattık” açıklamasını yapmıştı.