CHP’nin 24 Haziran mağlubiyeti toplantısı

CHP'nin 24 Haziran mağlubiyeti toplantısı
CHP'nin 24 Haziran mağlubiyeti toplantısı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde düzenlenen toplantı yaklaşık 8 saat sürdü.

ODTÜ’LÜLER 24 HAZİRAN’I DEĞERLENDİRDİ

Toplantıda, 24 Haziran’da yapılan seçim sonuçlarıyla ilgili ODTÜ’de akademisyen bir ekibin hazırladığı raporun sunumu yapıldı.

Takriben 3 saat süren sunumda rakamlar üzerinden akademik bir değerleme yapıldığı belirtilirken, sunumda, CHP’nin sahip olduğu büyükşehirlerin tamamında oy kaybı yaşadığının altının çizildiği öğrenildi.

İLÇELERDE EN BÜYÜK OY KAYBI ÇANKAYA’DA

İlçe bazında da değerlendirmeler yapılan sunumda en büyük oy kaybının ise Çankaya ilçesinde olduğunun değerlendirildiği ifade edildi.

SERT TARTIŞMALAR YAŞANDI

PM’de, partide değişim isteyen üyelerle idare arasında sert geçen tartışmalar yaşandığı da öğrenildi. Değişim isteyen üyelerin milletvekili seçimleri esnasında yanlış usul izlendiğini savunduğu, yönetimin ise bunu kabul etmediği kaydedildi. Benzer üyelerin “küsen seçmenlerin” kazanılması gerektiği yönündeki önerisinin ise idare kadar “küsen seçmen olmadığı” gerekçesiyle kabul edilmediği belirtildi.

Yönetimin “lokal seçimlerde sürpriz aday olacağı” yönündeki açıklamalarının da PM’de ağız dalaşı konusu olduğu, bir takım üyelerin buna, “sürpriz adaya gerek yok, tabandan, parti örgütünden, halkın içinden adaylar olmalı” diye tepki gösterdiği ifade edildi.

Muharrem İnce: Çıkmışsın yenmiş şarkı versiyonu

Kılıçdaroğlu 24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirecek haberi
CHP'nin 24 Haziran mağlubiyeti toplantısı