CHP’li Torun: Bizim İttifakımız Vatandaşla, Milletle Olacak

CHP'li Torun: Bizim İttifakımız Vatandaşla, Milletle Olacak
CHP'li Torun: Bizim İttifakımız Vatandaşla, Milletle Olacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CUMHURİYET Millet Partisi’nin (CHP) Lokal Yönetimlerden Sorumluluk Sahibi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yerel seçimlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Manâlı olan tavandaki ittifak yok, tabandaki ittifaktır. Vatandaşın, halkın, milletin kurduğu ittifaktır. Biz bu ittifakı sağlayacağız. Bizim ittifakımız vatandaşla, milletle olacaktır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 2019 yılında yapılacak yerel tercih çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Hattı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır o satıh bütün vatandır’ ilkesinden hareketle Türkiye’deki tüm belediyelere talip olduklarını bildiren Torun, çalışmalarını da bu yönde sürdürdüklerini belirterek, şunları söyledi:

“Stratejimizi de bu anlamda oluşturduk. Tercih kazanamayacağımız bölgeler de olabilir lakin o bölgelerde de oylarımızı artıracağız ve bir dahaki seçime daha yüksek bir performansta girmenin yollarını arayacağız. Adaylarımızı bir gün ya da bir hafta içerisinde açıklamayacağız. Ekim ortası ve Kasım başından itibaren bu süreci takip edeceğiz. Önce elbette namzet tartışması olmayan, namzet konusunda uzlaşılan adaylarımızı hemencecik açıklayacağız.”

‘ÖNEMLİ OLAN MİLLETİN KURDUĞU İTTİFAKTIR’

Olası bir AK Parti ve MHP koalisyonuna aleyhinde nasıl bir yol izleyeceklerine de anlatan Torun, şöyle konuştu:  “Kayda Değer olan tavandaki ittifak yok tabandaki ittifaktır. Vatandaşın, halkın, milletin kurduğu ittifaktır. Biz bu ittifakı sağlayacağız. Sonuçta seçmen kendisini yönetecek, güvendiği, kendisine en yakın ismi seçecektir. ve burada partili partisiz hangi partiye mensup olursa olsun, hangi bölgeden, hangi ırksa yapıdan, hangi inanca sahip olursa olsun tüm herkesi kucaklayacak ve bütün herkesten oy alacak bir namzet olacaktır. O yüzden bizim ittifakımız vatandaşla, milletle olacaktır.”

Torun, İYİ Parti ya da HDP’den lokal seçimlerde olası bir ittifak teklifi gelmesiyle ile ilgili ise, “hemen bizim böyle bir değerlendirmemiz değil. Biz halk ittifakını, halkın tabanda kendisinin kurduğu ittifakı kuracağız” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN GELDİĞİ NOKTAYI GÜNDEME GETİRECEĞİZ’

CHP’nin yerel seçimde nasıl bir kampanya izleyeceğini de anlatan Genel Başkan Yardımcısı Torun, şunları söyledi:  

“Bu her ne dek lokal bir seçim olsa da ülkenin içine bulunduğu durumun tartışıldığı, AK Parti hükümetinin derhal tek adam yönetiminin Türkiye’de yarattığı olumsuzlukların değerlendirileceği de bir seçim olacak. Bir nevi ahali her tarafta lokal tercih olsa da yönetimi sorgulayacak. ve biz de Türkiye’nin geldiği noktayı gündeme getireceğiz. ve tek adam yönetiminin Türkiye’de yarattığı olumsuzlukları ortaya koyacağız. Bu yapı Türkiye’de maalesef derin bir fay hattı oluşturdu vatandaşlar aralarında. Vatandaşlarımız bölündü. ve önemli bir ötekileştirme ortaya çıktı. Biz bütün yurttaşlarımızı birleştirerek, hiçbir öbür gayrıya düşmeden, onları eşit hizmette buluşturup, toplumun tüm kesimlerine eşdeğer bir yönetim anlayışı ortaya koyacağız. ve AK Parti hükümetinin yarattığı bu ayrıştırıcı, ötekileştirici politikayı ortadan kaldıracağız.”

– Ankara