CHP’li Öztrak: CHP Mahalli Yöneticilik Seçimlerine Kilitlenmiştir

CHP'li Öztrak: CHP Mahalli Yöneticilik Seçimlerine Kilitlenmiştir
CHP'li Öztrak: CHP Mahalli Yöneticilik Seçimlerine Kilitlenmiştir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “CHP şimdi önümüzdeki dönemdeki mahalli idare seçimlerine kilitlenmiştir. İçimizde sürekli bir tartışma varmış izlenimi verilmeye çalışılmaktadır, kavga yoktur. El ele tutuşuyoruz, mahalli idare seçimlerinde en içten adaylarla, en iyi sonucu almak için yürüyoruz” dedi.

CHP Merkez Idare Heyeti (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Görüşme esnasında, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı düzendi. Faik Öztrak başlangıçta dün CHP’nin 95. kuruluş sene dönümünün kutlandığını hatırlattı, “Kurucu Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük iki eserimden biridir’ dediği ve yeni bir devlet kuran partimizin, Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve bize oy versin, vermesin halkımızın tamamının yaşam biçiminin güvencesi olmaya devam edeceği yönündeki kararlılığımızın altını bir defa daha çizmek istiyorum” dedi.

‘TÜRK LİRASININ DEĞERİ ÖZGÜRLÜK DÜŞÜŞE GEÇTİ’

Son günlerde yaşanan idareli gelişmeyi değerlendiren Öztrak, “Millete 24 Haziran öncesi ne denildi, “24’ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle nasıl uğraşılır göreceksiniz” Irk size yetkiyi verdi, enflasyon hortladı, faiz patladı, Türk lirasının değeri hür düşüşe geçti. Sizden tık değil. Siz yeni yerli  ve ulusal içeceklerinizi, ejder meyveli smoothieyi, starex  meyvesi eşliğinde aloeverayı yudumlarken millete aspirin yutturmaya devam ediyorsunuz” diye konuştu.

‘MECLİS ARAŞTIRMASI VERECEĞİZ’

CHP’li Öztrak, 24 Haziran seçimlerinde, “polislerin, öğretmenlerin, hemşirelerin, din görevlilerinin ve öteki idarecilerin emeklilik ilave göstergelerinin 3600’e çıkarılacağının” vaat edildiğini hatırlatarak, “Nerede arkadaşlar? 100 jurnal eylem planında bunu göremedik. Köprüleri, yolları, kanalları gördük lakin çalışanlarımızın özlük haklarına dönük bu düzenlemeyle ilgili herhangi bir izah etme görmedik. Önümüzdeki dönemde mutlaka bunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

‘YASALARDA ARTIK İTTİFAK DEĞIL Kİ’

CHP’nin bir önceki MYK toplantısında, yerel seçimlerde mümkün AK Parti-MHP ittifakı ile CHP’nin İYİ Parti ile ittifak kurması durumunda yaşanabilecekler üstünde durulduğuna yönelik iddiaların hatırlatıldığı Öztrak, “CHP ittifak düşünüyor mu?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Hayır. Bu bir görünüm değişikliği yok, çözümleme. muhalif ‘Biz seçime bu arada ittifak yapacağız’ diyor. Tabii o da huzursuz, nasıl ittifak yapacaksınız? Yasalarda artık ittifak değil ancak. Bu seçimde ahali kendine en iyi hizmet edecek olan adayı seçecek. Burada adeta cephe oluşturulmak suretiyle ve bizi de buna baskı yapmak suretiyle milletin iradesine ipotek konmak isteniyor.”

Öztrak, “AK Parti-MHP ittifakında CHP’nin 8 ili kaybedeceğine” karşın iddiaya ise böyle bir şeyin olmadığını belirtti.

‘KAVGA YOKTUR. EL ELE TUTUŞUYORUZ’

Öztrak, “Eski CHP Genel Başkanlarından Deniz Baykal’ın açıklamalarını ve ‘iç hesaplaşma bundan böyle bitmeli’ çağrısını nasıl değerlendirirsiniz?” sorusu ise şu şekilde yanıt verdi:

“CHP acilen önümüzdeki dönemdeki mahalli yöneticilik seçimlerine kilitlenmiştir. İçimizde sürekli bir tartışma varmış izlenimi verilmeye çalışılmaktadır, kavga yoktur. El ele tutuşuyoruz, mahalli idare seçimlerinde en dürüst adaylarla, en iyi sonucu edinmek için yürüyoruz. Çünkü biliyoruz ancak bu seçim, tek adam parti devleti rejimine dur diyeceğimiz, yoklama altına alabileceğimiz son seçimdir. Bundan sonrası fazla daha güç olacaktır.”

– Ankara