CHP’de gündem revizyon

CHP'de gündem revizyon
CHP'de gündem revizyon
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’de “Başkalaşım ve Umut Kurultayı” adı aşağıda olağanüstü kurultay girişimi başlatan parti içi muhaliflerin 569 imzada kaldığının tespiti sonrası tartışmalar devam ediyor.

Muhaliflerin, “630 imza toplandı, sayılarla oynanıyor.” açıklamasını yaptığı bu süreçte gözler, tartışmalara son vermek için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun atacağı adımlara çevrildi.

MYK’DA ŞARTLARIN DEĞIŞMESI YAPILACAK

Bu kapsamda, lokal seçimlere güçlü bir şekilde hazırlanmayı hedefleyen Kılıçdaroğlu’nun MYK’de kayda değer değişikliklere gideceği ifade edildi.

Parti tabanının ve örgütün taleplerini dikkate alarak A takımında değişim yapması beklenen Kılıçdaroğlu’nun, bunun ardından kısa zaman içinde yerel seçimlere hazırlık için düğmeye basacağı belirtildi.

“PARTİDE ÖNEMLI ŞANSIN DÖNMESI OLACAK”

Kurultay tartışmaları sürerken, “Göreceksiniz, yeni süreçte partide önemli değişiklikler olacak” açıklamasında yer alan Kılıçdaroğlu’nun, yarın MYK’yi toplayıp, bir hitabe oluşturacağı, ardındaki da revizyonun kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

DENGELENMIŞ BİR MYK OLUŞTURULACAK

Seçimlerin gerisinde yaşanan tartışmalar sonrası Kılıçdaroğlu’nun parti içi muhalefetin tepkilerini de dikkate alarak “dengelenmiş” bir MYK oluşturması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun partinin 3-4 Şubat’ta yapılan 36. Herzamanki Kurultayı’nda kendi hazırladığı liste dışından Parti Meclisine (PM) seçilen isimlere de MYK’de tahsis vereceği konuşuluyor.

Bu kurultayın arkasından, Kılıçdaroğlu’nun kendi PM listesinde olmayan isimler arasından Tuncay Özkan’a Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişimden Sorumluluk Sahibi Genel Başkan Yardımcılığı görevini vermesi dikkati çekmişti.