CHP Zafer Bayramı Yürüyüşü Yaptı

CHP Zafer Bayramı Yürüyüşü Yaptı
CHP Zafer Bayramı Yürüyüşü Yaptı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Irk Partisi göre düzenlenen Zafer Yürüyüşü’nde konuşan İl Başkanı Ümit Özer, Cumhuriyet Millet Partisi olarak tekrar tekrar 30 Ağustos ruhuyla uğraş edeceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Müziği Partisi Kayseri İl Başkanlığı 30 Ağustos Başarı Bayramı münasebetiyle bir yürüyüş düzenledi. Forum Kayseri’den başlayan yürüyüşe fazla sayıda partili ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşte söylenen İzmir Marşına ise çevrede ki vatandaşlar alkışlayarak karşılık verdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması yapan CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, 30 Ağustos’un işgalci güçlere aleyhinde gösterilen benzersiz bir yiğitlik sonucu zaferle taçlandığına değinerek, 30 Ağustos Galibiyet Bayramı’nın atalarının kendilerine bıraktığı büyük bir miras olduğunu ifade etti. CHP İl Başkanı Ümit Özer, “26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muhaberesi, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının işgalci emperyalist güçlere karşısında gösterdikleri özgün yiğitlik neticesinde 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle taçlanmıştır. 30 Ağustos; tüm anlamlarından da öte Anadolu topraklarında ki insanların, ulusumuzun alın yazısı birliğidir, emperyalizme ve içerdeki Sevr sevdalısı işbirlikçi uşaklarına karşı bir dur deyiştir. Kurulacak Cumhuriyet’in but sesleridir. Birincil hedefi Akdeniz olan atalarımızın bizlere bıraktığı büyük mirastır. Yüz senelerdir bizleri bağrına basmış Anadolu topraklarına atılmış bağımsızlığın temelidir. 30 Ağustos önemi bu denli yüksek olan bir zafer günüdür. Buna rağmen son yıllarda değeri öteki ulusal bayramlarımızda olduğu gibi düşürülmekte ve önemsizleştirilmeye çalışılmaktadır. Diğer bayramlarımızda olduğu gibi 30 Ağustos Galibiyet Bayramımız da tarihte bizlere gurur kaynağı olmuş öteki zaferlerimizin gölgesinde bırakılmaya çalışılmakta ve bu durum yegane Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tabanca arkadaşlarının tahribi Cumhuriyetin temellerinin baltalanması ve ulusal duygularımızın istismar edilmesi demektir” diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının peşinde yürüyüş sona erdi. – KAYSERİ