CHP Sözcüsü Öztrak: Sayın İnce’nin Her Yere Namzet Olma Hakkı Var

CHP Sözcüsü Öztrak: Sayın İnce'nin Her Yere Namzet Olma Hakkı Var
CHP Sözcüsü Öztrak: Sayın İnce'nin Her Yere Namzet Olma Hakkı Var
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, “Sayın İnce, Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı. Her tarafa, her yere aday olma hakkı var” dedi.

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme dair açıklamalarda bulundu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in dün düzenlediği basın toplantısını andıran CHP’li Öztrak, “36 dakika konuşmuş. 36 dakikanın 17 dakikası Cumhuriyet Halk Partisi ve Kılıçdaroğlu eleştirisine bölünmüş. ‘Cumhuriyet Ahali Partisi İl Başkanları toplantısı ibretlik’ diye başlamış ve hezeyan içinde ağzına geleni söylemiş. O Kadar anlaşılıyor ancak bunlar MYK toplantılarında milletin sıkıntılarını, bugün içinde bulunduğumuz hesaplı krizi konuşmak yerine CHP’yi ve genel başkanımız Kılıçdaroğlu’nu çekiştirmişler” diye konuştu. 

‘MİLLETTEN KOPTUNUZ’

Türkiye’deki hesaplı gelişmeleri değerlendiren Öztrak, “Millete 24 Haziran öncesi ‘Ayın 24’ünde siz bu yetkiyi kardeşinize verin, ondan sonra bu faizle nasıl uğraşılır görün’ dediniz. Irk size yetkiyi verdi. Tek adamsınız; ama enflasyon hortladı. Türk parasının değeri özgür düşüşe geçti, ortalıkta tık yok.  MYK’nızda Kılıçdaroğlu ve CHP’yi tartışıyorsunuz, milletten koptunuz. Milletin meselelerini tartışmıyorsunuz” dedi. 

‘KURBAĞININ GÖZÜ PATLADI’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomiye karşın 13 maddelik paket önerdiğini kaydeden Öztrak, şunları söyledi:  

“Teşekkür edeceğinize, bizi döviz baronları ile iş birliği yapmakla suçladınız. Ülkeyi borca batırıp, dikte alır hale getirdiniz. Derhal diyorsunuz ‘Biz ekonomiyi iyi yönettik, suçlu olan bana dikte veren’ diyorsunuz. Ekonomiyi bu değin savunmasız, kırılgan ülkü getiren kim? Siz yalnızca ‘dış güçler’, ‘CHP’, ‘Kılıçdaroğlu’ diye konuşuyorsunuz. ‘Londra’dan, New York’tan borç bulamazsa Çin’den, Katar’dan alırız’ demeler, aile boyu yurt dışı ziyaretler, yaptığınız bu. Apaçık diğer bir şey değil. Kurbağanın gözü patladı. Her şey nakitle alınıp, satılıyor. Habur sınırında un kamyonları bekletiliyor. Panik içinde bir sürü yanlış karar alıyorlar. Daha evvelden yapılmış kontratların yerine getirilmesine müsade vermiyorlar. Buralarda çok önemli sıkıntıyla karşı karşıyalar. Önlem alınırsa buralardan dönülebilir; lakin apaçık önlem yok. Sabah akşama kadar ‘Cumhuriyet Insanlar Partisi’ni ve genel başkanını nasıl etkisiz ülkü getirebiliriz’ diye konuşuyorlar. Başka da bir şey değil.”

‘SAYIN İNCE’NİN HER YERE ADAY OLMA HAKKI VAR’

Basın mensubunun kendisine yönelttiği “Muharrem İnce, katıldığı bir televizyon programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için kapıyı kapatmadı. Daha önce kendisinin yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağını ifade etmişti. ‘Bu kere olmam, biçiminde ifade kullanmam’ dedi. Bu yönde bir akıl MYK’da gündeme geldi mi?” sorusuna ise CHP’li Öztrak, “Sayın İnce, Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı. Her tarafa, her yere namzet olma hakkı var. Dolayısıyla bununla ilgili daha diğer bir şey söyleyemem” diye yanıt verdi.

– Ankara