CHP ’li vekile Öğretmenler Günü ’nde tepki

CHP ’li vekile Öğretmenler Günü ’nde tepki
CHP ’li vekile Öğretmenler Günü ’nde tepki
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle 26 Haziran Atatürk Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi.

Programa, Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küspeci, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Ulusal Eğitim Müdürü Murat Küçükali, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, “Eğitim sisteminde yaşanan bilimden uzaktan değişiklikler, yöneticilikte liyakatsizlik zafiyeti, okullarda yaşanan şiddetin artması, ihraçlar, açığa almalar, sözleşmeli ve güvencesiz hoca uygulamaları ile sorunlar ülkemizde daha da derinleşmektedir.” dedi.

“HDP’YE TAKVIYE VERİRKEN NEREDEYDİNİZ”

Konuşmasının 3’üncü dakikası dakikasına sözü uzattığı gerekçesiyle Durmaz’a, programda bulunan öğretmenler A.K. ve M.S. tepki gösterdi. Öğretmenlerden A.K. ”Açılış konuşması yapacaktın. Ben öğretmenim, bugün benim günüm, sen siyaset yapıyorsun. HDP’ye destek verirken neredeydiniz” diyerek Durmaz’ın sözünü kesti.

CHP ’li vekile Öğretmenler Günü ’nde tepki

“BURASI MECLİS DEĞIL”

M.S. ise ”Burası Meclis değil. Mecliste konuş” dedi. Milletvekili Durmaz ise ”Rica ediyorum” diyerek devam ettiği konuşmasını 6 dakikada tamamladı.

Yaşanan kısa süreli gerginliğin peşinde, program normal seyrinde devam etti. Program sonunda ise öğretmenler bir tanımlama yapmadı. Milletvekili Durmaz ise davacı olmadığını, durumu hoşgörüyle karşıladığını açıklama etti