Çaykur Rizespor’da İbrahim Üzülmez iş başı yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çaykur Rizespor’da Hikmet Karaman’dan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen İbrahim Üzülmez, takımla ilk idmanına çıktı.

Çaykur Rizespor’un yeni teknik direktörü İbrahim Üzülmez, göreve başladı. Mehmet Cengiz Tesisleri’nde antrenman öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran yeni teknik adam, Ankara’da Başkan Hasan Kemal Yardımcı ile bir araya geldiklerini ve burada teklif aldığını belirterek, “Zaten bu bölgenin bir çocuğuyum. Daha önce Mustafa Denizli hocam ile burada 6 ay çalıştık. Rizespor güzel tesislere sahip bir kulüp. Rizespor’un yeri Süper Lig olmalıdır ve bende bunun için buradayım” dedi.

“Hikmet Karaman ile görüştüm”

Hikmet Karaman’dan takım hakkında bilgi aldığını belirten Üzülmez, ”Hikmet hoca başarılı bir teknik adam, kendisi ile 20-25 dakikalık bir telefon görüşmemiz oldu. Kendisinden takım hakkında gerekli bilgileri aldım. Rizespor iyi bir ekip kurmuş ve bu ligde başarılı olmayı hak eden bir kulüp. İlk 4 maçta başarılı sonuçlar aldıktan sonra düşüş neden oldu? Neden attığı kadar gol yiyen bir ekip? Bunları teker teker masaya yatıracağız” diye konuştu.

’’Bu kadronun yeri Süper Lig olmalı’’

Çaykur Rizespor’un iyi bir kadroya sahip olduğunu ifade eden İbrahim Üzülmez, “Bu kadronun yeri Süper Lig olmalı. Biz de bunun için buradayız. Şampiyonluk isterken mücadele etmek gerek, hiç kimse sana şampiyonluğu gelip hediye etmez. Mücadele olmalı, hırs olmalı, başarı için koşmalı ve rakibi iyi ısırmalı. Düşünce ile şampiyonluk olunmaz, güzel şeylerin olacağına inanıyorum. Futbolcu giydiği formaya sahip çıkmasını bilecek” ifadelerini kullandı.

’’Taraftar takımına sahip çıkmalı’’

Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, taraftarın takıma sahip çıkması gerektiğini de vurgulayarak, “Nasıl olsa bu takım çok iyi diyerek yan gelip yatmak yok. Taraftar takım ile birlikte hareket etmeli. İyi oyuncu tek başına maç kazandırmaz, iyi taraftar maç kazandırır. Bizim amacımız Rizespor’u arzu ettiği yere çıkarmak, bunun için taraftar desteğine ihtiyacımız var. İyi takım düşüncesinden taraftarın çıkması lazım. Maç sahada kazanılır ve mücadele ile kazanılır” açıklamasında bulundu.