Candaş Tolga Işık: Binali Şimşek İstanbul’a namzet yok

Candaş Tolga Işık: Binali Şimşek İstanbul'a namzet yok
Candaş Tolga Işık: Binali Şimşek İstanbul'a namzet yok
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakanlığın ardından Meclis Başkanlığına seçilen Binali Yıldırım’ın adı, zaman zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyor.

Son olarak Şimşek bu iddiayı belirli bir dille yalanlamış ve istemediğini de dobra dobra söylemişti. Ama medyada bir takım köşe yazarlarınca bu bahis ısıtılıp ısıtılıp gündeme taşınıyor.

“BİNALİ YILDIRIM İSTANBUL’A NAMZET OLMAYACAK”

Posta yazarı Candaş Tolga Işık, 4-5 ayrı kanaldan doğrulama ederek Binali Yıldırım’ın İstanbul’a adaylığının laf konusu olmadığını yazdı. İşte o yazıdan bir takım bölümler:

Binali Şimşek fazla net bir şekilde böyle bir ricası olmadığını o dönem dile getirmişti. Fakat son günlerde Şimşek ’ın İstanbul adaylığı konusunda düşünce değiştirdiği, sıcak bakmaya başladığı şeklinde söylentiler dolaşmaya başlayınca aynı konu yeniden gündeme geldi.

bir defa şunu söyleyeyim: Şimşek ’ın us değiştirdiği, belediye başkanlığına sıcak baktığı filan adamakıllı uydurma! Konuştuğum herkes, Binali Bey ’in en yakınındakiler dahil aynı şeyi söyledi: “Beyefendinin ne İstanbul ’a ne de diğer bir yere belediye başkanı edinmek gibi bir gündemi değil, isteği hiç değil.”

4-5 öbür kaynaktan teyit edilmiş bilgidir: Binali Şimşek ne İstanbul ’a ne de diğer bir yere aday olmayacak. Dedikodulara itibar etmeyiniz.