Çanakkale’de kent merkezindeki yangın korkuttu

Çanakkale'de kent merkezindeki yangın korkuttu
Çanakkale'de kent merkezindeki yangın korkuttu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Esenler Mahallesi’nde eski hastane binasının çevresindeki otluk alanda hemen şimdi bilinmez nedenle ot yangını çıktı.

TOMA MÜDAHALE ETTİ

Adaleli esen payrozın etkisiyle alevler kısa sürede büyüdü ve geniş alana yayıldı. Fazla sayıda itfaiye aracı ve arazöz ile Güvenlik Müdürlüğü’nün toplumsal olaylara müdahale arabulucu TOMA ile müdahale edilen yangının büyümesiyle çevredeki binalarda yaşayanlar da nefret içerisinde evlerini boşalttı. Vatandaşlar da kovalarla taşıdıkları sularla itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarında muavin oldu.

HELİKOPTER DE KULLANILDI

BU VESILEYLE elevlerin sıçradığı bir apartmanın çatısında yangın başladı. Yangın denetim altına alınamayınca bölgeye yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Orman Bölge Müdürlüğü helikopteri, apartmanın çatısındaki yangına iki kere su atarak müdahale etti. Hafifleyen çatıdaki yangına peşinde itfaiye aracının merdiveniyle müdahale devam etti.

Çanakkale'de şehir merkezindeki yangın korkuttu

KİMSE  HASAR GÖRMEDİ

Çanakkalelilere büyük üzüntü yaşatan ve şehrin üzeri ile boğazı duman kaplayan yangın, 1.5 saat süren müdahalenin gerisinde denetleme altına alınabildi. İki apartmanın çatısının zarar gördüğü yangında, soğutma çalışmaları devam ediyor. Herhangi bir vatandaşın hasar görmediği yangının çıkış nedenin belirlenmesi için soruşturma açıldı.

Çanakkale'de şehir merkezindeki yangın korkuttu

Çanakkale'de şehir merkezindeki yangın korkuttu