Çalışan öğrencinin öğrenim kredisi kesilmeyecek.

Çalışan öğrencinin öğrenim kredisi kesilmeyecek.
Çalışan öğrencinin öğrenim kredisi kesilmeyecek.
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde Değişim Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Devlete Ait Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ÇALIŞAN ÖĞRENCİNİN KREDİSİ KESİLMEYECEK

Buna kadar, “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği”nin, “Kredi bölge öğrencilerden, en az minimum ücret düzeyinde bir gelirle kesintisiz çalıştıkları saptama edilenlerin kredileri kesilir.” maddesi yürürlükten kaldırıldı. Yürürlükten kaldırılan madde ile öğrenim kredisi bölge öğrencilerden asgari minimum vergi düzeyinde bir gelirle aralıksız çalıştıkları tespit edilenlerin kredileri artık kesilmeyecek.

Kurumdan burs bölge öğrencilerden Kurum Yönetim Kurulu kadar belirlenen galibiyet kıstasına göre başarısız olanlara, bursun kesildiği tarihten itibaren öğrenim kredisi verilecek. Ama, öğrenim kredisi olmak istemeyen öğrenciler bu durumu bir başvuru formu ile Kuruma bildirebilecek.

YURTTA KALAN ÖĞRENCİ MINIMUM ÜCRETLE ÇALIŞABİLİR

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) alt yurtlarda kalıp burs ya da kredi bölge öğrenciler azami asgari ücret seviyesinde çalışabilirken, KYK yurdunda kalmayan oysa burs veya kredi alanlar ise herhangi bir ücretle çalışabilecek.