Çakmak gazı çeken genç hayatını kaybetti

Çakmak gazı çeken genç hayatını kaybetti
Çakmak gazı çeken genç hayatını kaybetti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kemal D.’nin arkadaşlarıyla eğlenirken kavramak gazı çektiği için hayatını kaybetmesi sonrası Hatay Madde Bağımlılığı İle Uğraş Derneği Başkanı Saldırgan, “Iyi Anlamak gazı kullanımı artan bir şekilde yaygınlaşıyor” uyarısında bulundu.

ÖNCE ENERJİ İÇECEĞİ ARDINDAN ÇAKMAK GAZI

Merkez Antakya ilçesinde geçen hafta arkadaşlarıyla eğlenmek için dışarı çıkan Kemal D., iddiaya göre önce enerji içeceği içip gerisinde iyi anlamak gazı çekti. Bir süre sonradan fenalaşan gence baygınlık geçirdiğini düşünen arkadaşları müdahale etti. Kemal D. kendine gelmeyince 112 sağlık ekiplerine haber verildi.

Sağlık ekiplerinin müdahalesinin peşinde İskenderun ilçesinde özel bir hastaneye kaldırılan genç, burada yapılan ilk müdahalenin arkasından yoğun bakıma alındı. Fakat 1 haftalık yaşam mücadelesinin gerisinde hayata gözlerini yumdu. Kemal D.’nin cenazesi Antakya Kabristan Kompleksi ’nde bugün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının gerisinde gözyaşları aralarında toprağa verildi.

‘ÇAKMAK GAZI KULLANIMI GITGIDE ARTARAK ARTIYOR’

Hatay Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Başkanı Ahmet Saldıran, son zamanlarda gençler arasında bilmek gazı kullanımın gözle görülür bir şekilde arttığını söyledi.

Gençlerin dost ortamlarında kendini ispatlamak veya sosyo hesaplı nedenlerden dolayı madde bağımlılığı tuzağına düştüğünü bildiren Saldırgan, “Anlamak gazı kullanımı bireylerde ani yürek rahatsızlıkları, kalpte ritim bozulmaları, akciğer ve beyne yeterince oksijen gitmemesinden nedeniyle kusma, bayılma ve hatta çok ara sıra de olsa ölümle sonuçlanabiliyor. Anne babalar fazla dikkatli olması gerekiyor. Daha açık ve sürekli bir irtibat kurma yöntemi kullanılmalı. Sigara ve madde kullanımı konusunda gençlere örnek olmaları, madde kullanımı konusunda kararsızlık duydukları anda çocuklarıyla suçlayıcı ve yargılayıcı bir haberleşmek yerine empati ile yaklaşmaları gerekmektedir.”