Büyükgümüş: ‘Gençlerin Devlete Güven Duygusunu Fazla Önemsiyoruz’

Büyükgümüş: 'Gençlerin Devlete Güven Duygusunu Fazla Önemsiyoruz'
Büyükgümüş: 'Gençlerin Devlete Güven Duygusunu Fazla Önemsiyoruz'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, “Dağa çıkışlar sıfırlandı. Şu Anda gelecek nesillerin hissi, akademik, sanatsal ve kültürel olarak tüm kabiliyetlerinin geliştirildiği yeni bir dönem açılıyor. Gençlerin devlete güven duygusunu fazla önemsiyoruz.” dedi.

Temaslarda bulunmak üzere Mardin’de yer alan Büyükgümüş, bir otelde gençlikle ilgili faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi, görüntü ve önerilerini dinledi.

Turizme açılması planlanan tarihi Mardin Kalesi’nde incelemelerde yer alan Büyükgümüş, gerisinde Birinci Cadde’de esnaf ve vatandaşlarla görüştü sonra Ulucami’de namaz kıldı.

Ziyaretlerin arkasında açıklamada bulunan Büyükgümüş, 2 gündür bölgede ziyaretlerde ve istişarelerde bulunduklarını bölgeyi hem yakından ayrıca de uzak takip ettiklerini bildirdi.

Kentte kolaylık ve güven ortamının oluştuğunu, demokratik siyasetin sürdürülebilmesi için bunun çok kayda değer olduğunu aktaran Büyükgümüş, “Bunu fazla önemsiyoruz. Bundan sonra bölgede siyasete katılımın daha da arttığı, meselelerin daha uzun uzadıya tartışıldığı bir ortamı her zaman birlikte oluşturacağız.” dedi.

Görevlendirme yapılan belediyelerin her kesimi kapsayan sosyal kalkınma hamlesi başlattığını gözlemlediklerini gösteren Büyükgümüş, şöyle devam etti:

“Neredeyse şehirlerin tekrar dönüştüğü, hendekler döneminde ortaya meydana çıkan zorlukların aşıldığı, daha alçak yapıların yenilendiği, yıkılan evlerin yenisinin yapıldığı ve şehirlerin her yönüyle kalkındığı bir atmosferi görüyoruz. Dün Diyarbakır’daydık, bugün Mardin’deyiz. Öyle inanıyorum oysa bu sosyal yeniden yapılanma meselesinde daha çalışkan olduğumuz zaman, demokratik siyaseti güçlendirdiğimiz zaman burada terörle toplum üzerinde vesayet ayarlamak isteyen odakları bertaraf ettik, bunu daha da derinleştirirsek inanıyorum fakat Türkiye’nin ve bölgenin önü daha da açılacaktır.”

Büyükgümüş, gençlerin devlete güvenlerinin artmasını önemsediklerine göze çarpan ederek, “Dağa çıkışlar sıfırlandı. Acilen gelecek nesillerin duygusal, akademik, sanatsal ve kültürel olarak tüm kabiliyetlerinin geliştirildiği yeni bir dönem açılıyor. Gençlerin devlete güven duygusunu çok önemsiyoruz. Belediyelerin çalışmaları, devletin her türlü yönden kendilerini geliştirmesi, güvenliklerinin sağlanması, eğitimlerine yönelik adımları, gençlerin yanına olduğunu artık bölgedeki kardeşlerimiz daha iyi görüyorlar.” ifadesini kullandı.

Büyükgümüş, 2023 hedeflerine sağlıklı ve seri ulaşmayı arzuladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek istiyorsak gençlerin sadece tüketen değil aynı zamanda teknoloji üreten bir konum almaları gerekir. Yaptıkları işlere inovasyon katmaları, yeni manzara açıları getirmelerini fazla önemsiyoruz. Eğer bu huzur ve güven ortamını derinleştirirsek, sağlamlaştırırsak, keza idareli kalkınmada keza de bölgenin toparlanmasında bütün dünyaya ışık olmada bölgenin öncelik taşıyacağına inanıyorum.”