Bursa’nın Ünlü Cantığından Bir Oturuşta 10 Tane Yiyen Para Ödemiyor

Bursa'nın Ünlü Cantığından Bir Oturuşta 10 Tane Yiyen Para Ödemiyor
Bursa'nın Ünlü Cantığından Bir Oturuşta 10 Tane Yiyen Para Ödemiyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’nın dünyaca meşhur cantığını yemek için ayrı şehirlerden ve bambaşka ülkelerden Bursa’ya gelenler var. Bir işyeri, bir oturuşta 10 cantık yiyenden para almıyor.

1952 yılından itibaren üretilen Bursa’ya has cantığın ünü pek yayıldı oysa bu lezzeti tadına bakmak için Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve ayrı ülkelerden halk Bursa’ya geliyor. Ana ismi Tatar pidesi olan ve Bursa’da bir pidecinin Bursa’ya has şekilde ürettiği cantık, özel mayalanmış 125 gram hamur içerisine 60 gram dana kıyması ve dağıtılmış baharatlar konularak yapılıyor. Odun ateşiyle yakılan fırınlarda 3 dakika pişirilen cantık servise sunuluyor.

MAKSIMUM 15 TANE YENDİ

Kayhan’da ilk Bursa usulü cantığı üreten Acı Dayı firması 10 cantık yiyenlerden para almıyor. Bu zamana değin maksimum bir kişi bir oturuşta 15 cantık yemeyi başarmış. 10 tane ve üzerinde cantık yiyen ise ayda bir birey ancak çıkıyor.

“10 TANE YİYENDEN PARA ALMIYORUZ”

1952 yılından itibaren Bursa’nın meşhur cantığını ürettiklerini açıklayan Acı Dayı’nın işletmecisi Yusuf Pideci, “1952 yılında babam ve amcamlarının açtığı cantık salonunu ben işletmeye devam ediyorum. Bursa cantığı 125 gram hamur içerisine 60 gram dana kıyması, baharat ve domates karışımı konularak yapılır. Cantığı kara fırında 3 dakika odun ateşinde pişiriyoruz. Pişen cantıkları tezgahta maksimum 15 dakika tutup kaldırıyoruz. Meşhur Bursa cantığını yemek için Türkiye’nin farklı illerinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden turistler geliyor. İşletmemizde birincil kurulduğu zamandan itibaren devamlı bir uygulamamız var. Bir oturuşta 10 tane ve üzeri cantık yiyenden ödenti almıyoruz” dedi.