Bursalı adam 30 yıldır ormanda tek yaşıyor

Bursalı adam 30 yıldır ormanda tek yaşıyor
Bursalı adam 30 yıldır ormanda tek yaşıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükorhan ilçesinin Düğüncüler köyünde 1943 yılında dünyaya gelen Ahmet Softa, askere gidene kadar köyde babasının yanına çobanlık yaptı. Askerdeyken babası ölen Softa, askerlik bittikten daha sonra köyüne döndü. İlerleyen yıllarda nişanlanan Softa, nişan bozulunca hemen hemen hayata küstü. Diğer 5 kardeşi evlenip hayatlarını kurunca kimsesiz kaldı.

TEKNOLOJİDEN UZAKTAN YAŞAM

Softa, 30 sene önce köyden uzaklaşmaya karar verip, ormanların içinde kendine minik bir kulübe yapıp, burada tek başına yaşamaya başladı. Minik kulübesinin etrafına sebze ve bakliyat eken ihtiyar adam, teknolojiden uzaktan bir hayat yaşıyor. Emekli maaşı ve bakacak kimsesi olmayan Softa, 75 yaşında hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Sadece kulübesinden cuma günleri cuma namazına gitmek için çıkan ve en yakın köye 2 saat yürüyen ihtiyar adam, buradan da bir haftalık ekmeğini alıyor. Hiç evlenmediği için çocuğu da olmayan yaşlı adamın bakacak kimsenin de yok. Yazın ektiği bakliyat ve sebzeleri kurutan, kışınsa yiyen yaşlı adam, kendi yemeğini de kendi yapıyor.

“BENZER BULAMADIĞIM İÇİN EVLENEMEDİM”

Ihtiyar adamın tek geliri ise devletin verdiği sefalet aylığı. Softa, bununla da ekmek ve esas yiyecek ihtiyaçlarını alıyor ve kışlık odununu yazdan kendisi hazırlıyor.

Hiç evlenemediği ve bakacak kimsesi olmadığı için 30 yıldır dağda kimsesiz hayatını idame ettiren Ahmet Softa, “Kendime benzer bulamadığım için hiç evlenemedim. bir defa nişanlandım, ondan da ayrıldım. Dağda yaşamak güç, lakin yapacak diğer bir şeyim yok. kardeşlerim var, ama onların bana faydası yok. Kulübemde 30 yıldır kimsesiz yaşıyorum. Kulübemin etrafını işleyerek buraya sebze ve bakliyat ekiyorum. Sadece cuma günleri lahza yakın köye 2 saat yürüyerek gidiyor, namazımı kılıp bir haftalık ekmeğimi alıyorum.” dedi. Düğüncüler köyünün muhtarı Abdullah Kaya, “Ahmet amcamız yıllardır burada tek başına yaşıyor.

Bulunduğumuz köy Bursa ile Balıkesir sınırında. Hiç evlenmedi. Kimsesi olmadığı için bu şekilde yaşamaya mecbur. Hiç abes durmuyor. Kışlık odunlarını yazdan kendi hazırlıyor. Amcamıza takviye yapılsa daha iyi olur. Biz kendisine köyde bir konut yerine getirmek istedik, kabul etmedi. Benim burada rahatım daha iyi dedi. Bulunduğumuz alan Bursa şehir halkı merkezine 115, Büyükorhan ilçesine ise 25 kilometre uzaklıkta” biçiminde konuştu.