Bursa’da 650 bin inşa imar barışından yararlanacak

Bursa'da 650 bin inşa imar barışından yararlanacak
Bursa'da 650 bin inşa imar barışından yararlanacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre Şehircilik Bursa İl Müdürü Cemaleddin Başaran, Bursa ’da 1 milyon 100 bin dikkatsiz egemen birimin olduğunu ve bu yapılardan takriben 650 bininin, imar barışından faydalanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi ve Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘İmar Barışı’ konulu bilgilendirme toplantısına vatandaşlar geniş katılım sağladı. Başvuruların sürdüğü barışın kapsamının, geçmiştekilere kadar çok daha geniş olduğunu uyarı çeken Çevre Şehircilik Bursa İl Müdürü Cemaleddin Başaran, Bursa ’da 1 milyon 100 bin kayıtsız bağımsız birimden bahsedildiğini, bunların yaklaşık 650 bin bölüm imar barışından faydalanmasının öngörüldüğünü söyledi.

DILEKÇE SAYISI 123 BİN DOLAYINDA

Türkiye genelinde en fazla başvurunun İstanbul, İzmir, Konya ve Kocaeli ’nin arkasında Bursa ’da yapıldığını belirten İl Müdürü Başaran, 20 gün önceye kadarki dilekçe sayısının 123 bin dolayında olduğunu hatırlattı. Bazı istisnalar haricinde birçok yapının imar barışından faydalanabileceğini söyleyen Başaran, bu çalışmanın bir bağışlama yok, barıştırma olduğuna şive yaptı.

Bursa'da 650 bin yapı imar barışından yararlanacak

“BARIŞIN KAPSAMI ÇOK GENİŞ”

Başaran, “Bu barışın kapsamı fazla geniş. Sit, otlak nerede olursa olsun tescil belgesi almaya muktedir yapılar. Mülkiyet hakkını belirleyen bir kanun yok. Kullanim maliklerden bir parça başına tarafından yapılmalı, kanun bunu öngörüyor. Bakanlıktan gelen yetkililer sahada ilçelerde denetimlerini gerçekleştiriyor. Mevzuatı cümbür cemaat okumuştur, gerçeğe tutarsız beyanda bulunanların belgeleri iptal olunur ve kabahat duyurusunda bulunuluyor. Bunları hepsini işleteceğiz.” diye konuştu.