Bursa Başkan Aktaş, Tercih Çalışmalarına Start Verdi

Bursa Başkan Aktaş, Tercih Çalışmalarına Start Verdi
Bursa Başkan Aktaş, Tercih Çalışmalarına Start Verdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 MART’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadar Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Alinur Aktaş, Bursa’yı daha iyi konuma getirebilmek için yoğun alıştırma içerisinde olacaklarını söyledi. Seçim çalışmalarının startnı bugün veren Aktaş, “Şu kardeşinizin bu gemiyi limana sağ salim yanaştırmaktan başka hiçbir derdi ve niyeti yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan göre İstanbul’da yapılan toplantıda 31 Mart 2019’da yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Aktaş, partisinin il başkanlığında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partilinin katılım gösterdiği toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş eşi Mutluluk Aktaş ile beraber geldi. Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi için 5 tane aday adayının başvurduğunu, Osmangazi öncelikle elde etmek üzere öteki ilçe belediyelerinde de göreve talip olan arkadaşlarının olduğunu söyledi. Saha yoklamaları ve anketlerden alınan fazla sonuçlar neticesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaretiyle tekrar Büyükşehir Belediyesi için aday olduğunu bildiren Aktaş, “Hizmete talip elde etmek önemlidir, bu talebin sonunda aday kanıtlamak iftihar vericidir. Ben biliyorum ama benim partimin, parti büyüklerimin ve gerçekten bu işin uzmanı, duayeni konumundaki Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın çok önemli tecrübeleri var. Mevcut belediye başkanı olmam sebebiyle de deyim yerindeyse biri bizi gözetliyor. Nihayetinde yaptığımız çalışmalar değerlendirildi ve şahsımla alakalı bir karara varıldı” dedi.

“TEK BİR KALP ZEKA KIRMAYACAĞIZ”

Bursa’yı daha iyi yerlere getirebilmek için yoğun çaba içerisinde olacaklarını andıran Aktaş, “Bu yolu koşarken tek bir kalp bile kırmadan hedefe varmalıyız. Hileli yere tek bir gözyaşının bile akmasına katiyen müsaade etmemeliyiz. Çünkü biz gönül kazanma çabamızı hiç bırakmayacağız. Ülkemiz için yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlatacağız ve bize inanan, inanmayan herkesin gönlünü için samimi olarak hareket edeceğiz. Açık Sözlülük bizim olmazsa olmazımızdır” ifadelerini kullandı.

“DAHA HIZLI KOŞMAMIZ GEREK”

Şehrin her köşesine hizmet götürme gayreti içerisinde olduklarını hatırlatan Aktaş, Bursa’nın daha güzel yarınlara koşabilmesi için 31 Mart sabahına dek teşkilat olarak büyük bir gayretle çalışacaklarını belirtti. Bugün itibariyle tercih çalışmalarına başladıklarını söyleyen Aktaş şöyle devam etti:

“Bize verilen bu emaneti, hayırlısıyla bir gün bizden çok daha iyi yapacak arkadaşlara teslim etmenin derdi ve heyecanı içinde olacağız. Şu kardeşinizin bu gemiyi limana sağ salim yanaştırmaktan diğer hiçbir derdi ve niyeti olmadığını özellikle burada betimlemek istiyorum. 31 Mart fazla önemli bir kırılma noktası. Çünkü 31 Mart daha sonra 4,5 sene genel tercih, 5 sene da yerel tercih değil. Bizim çok daha süratli koşmamız gerekiyor. Bir taraftan belediye faaliyetleri tez devam ederken bir taraftan da gelecek yarınlara çok daha hoş hazırlanmak için bu adaylık sürecini en güzel şekilde değerlendireceğiz.”