Bulaşıkçı Olarak Girdiği Iş Yerini 180 Bin TL Borçla Alan Kadın, 1 Yılda Kar Sağladı

Bulaşıkçı Olarak Girdiği Iş Yerini 180 Bin TL Borçla Alan Kadın, 1 Yılda Kar Sağladı
Bulaşıkçı Olarak Girdiği Iş Yerini 180 Bin TL Borçla Alan Kadın, 1 Yılda Kar Sağladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kastamonu’da 3 sene önce bulaşıkçı olarak işe başladığı lokantayı 180 bin TL’lik icra borcu ile devralan kadın, işletmeyi 1 sene içerisinde kara geçirmeyi başardı. Eşinin bile inanmadığı bayan, devletten 1 kuruş yardım almadan, adamakıllı veresiye çalışarak 2 kişiyle birlikte tüm borcu 1 yılda ödeyerek işletmenin sahibi oldu ve şimdi 4 kadına istihdam sağlıyor.

BULAŞIKÇI OLARAK ÇALIŞTIĞI YERİ İCRA BORCUNA GİREREK DEVRALDI

Kastamonu’da 3 yıl önce bulaşıkçı olarak işe başladığı lokantayı 180 bin TL icra borcu ile devralan Hamide Sazak, 1 sene içerisinde işletmeyi kara geçirmeyi başardı. 2 çocuk annesi Hamide Sazak, çocuklarının geleceği için yıllardan beri değişik meslek yerlerinde çalıştı. 2015 yılında bir lokantada bulaşıkçı olarak başlayan Hamide Sazak, zamanla çalıştığı meslek yeri maddesel sorunlarla kapanma noktasına geldi. 180 bin TL’lik icra borcu bulunan lokantayı devralmayı düşündü fakat işletmeyi devralacak hiçbir bedensel durumu yoktu.

TEK BAŞINA 180 BİN LİRALIK BORCU TAMAMLADI, 4 KADIN IŞÇI ALDI

Eşi ilk kez olmak üzere yakın çevresi 180 bin TL borcu yer alan lokantayı devraldığında üstesinden gelemeyeceğini, başaramayacağını düşündü ama Hamide Sazak yılmadı. 1 elemanla lokantanın başına geçen Hamide Sazak, aşçılıktan garsonluğa, temizlikten bulaşıkçılığa her işi kendisi yaptı. 180 bin TL’lik borcu 1 senede hatırla, gönülle veresiye olarak kapatan Hamide Sazak zamanla lokantayı kara geçirdi. Yaz dönemlerinde çocuklarının da yanında çalıştığı Hamide Sazak, bir müddet sonra yanına 4 hanımefendi eleman daha aldı ve işletmesini adamakıllı bayanların çalıştığı bir yer haline getirdi.

Türk kadınının istedikten sonra her işi başarabileceğine dikkat çeken Hamide Sazak, kadınların korkmadan meslek yaşamına atılma çağrısında bulundu. Genelde erkeklerin ağırlıkta olduğu lokanta sektöründe adından laf ettiren Hamide Sazak’ın işletmesine çevre esnaflar ve vatandaşlar da büyük ilgi gösteriyor.

1 YILDA KARA GEÇTİ

2015 yılında bulaşıkçı olarak girdiği işletmeyi 180 bin TL borçla devraldığını söyleyen Hamide Sazak, “Lokantayı devraldığımda 180 bin TL borç vardı. Bu 180 milyar borcu ben, 1 eleman, dahası kendim edinmek şartıyla 1 sene içinde kapattım. Borcu kapatmadan önce bana cümbür cemaat diyordu. ‘Başaramazsın, yapamazsın.’ Eşim ilk önce almak üzere herkes benzer şeyi söylüyordu. Lakin ben çaba ettim. Yılmadım ve başardım. Başaracağıma inanıyordum. Tüm Türk kadınları her işi başarabilir. Her işi yapabilir. Kadınlar evde televizyon başında beklemeyin. Ayaklarınızın üstünde durmayı bilin. Şu an 4 tane elemanım var bayan. Hanımefendi elemanla beraber çalıştığım için mekanımdan memnun oluyorum. Memnun olan müşterilerim var. Hanımefendi olduğu için talep çok oluyor.

AŞÇILIK, GARSONLUK YAPIP TUVALET TEMİZLEDİ

2 elemanla çalışırken tuvalet temizledim. Garsonluğunu yaptım. Alışverişine gittim. Yemeğini yaptım. Bulaşık yıkadım. Hepsini birlikte yaptım. Başaracağıma inanıyordum ve başlardım. 2015 yılında 180 milyar borç ile devralmış olduğum dükkana bulaşıkçılıkla başladım. Şu lahza bir yöneticisiyim, idarecisiyim. Kendimle gurur duyuyorum” dedi.

Meslek yerinin müşterilerinden Erdem Karaduman ise, “Uzun zamandır burada yemek yeriz. Gayet hoş ve hoş bir etraf. Burada bütün bir ailevi etraf var. Kendi evimizde eşimizin, annemizin yapmış olduğu gibi leziz ve kaliteli yemekler var. Alaka ve ilgi oldukça güzel. Keza hanımefendinin keza de yaz dönemlerinde kızlarıyla beraber burada bir ortamda olması güzel bir şey. Günümüzde olmayan bir şey. Çoğunlukla erkeklerin olduğu, garsonlar olsun meslek yeri sahibi olsun, bu dönemde bayanların her alanda olduğu gibi bu alanda da olması gayet güzel ve güzel bir şart” diye konuştu.