Bu Da ‘İnşaat Bank’ Vakası! 180 Kişiyi Dolandırıp Kaçtı

Bu Da 'İnşaat Bank' Vakası! 180 Kişiyi Dolandırıp Kaçtı
Bu Da 'İnşaat Bank' Vakası! 180 Kişiyi Dolandırıp Kaçtı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivas’ta konut sahibi olma umudu ile dolandırılan yaklaşık 180 birey paralarını ve arsalarını geri alabilmek için tedavi arıyor.

“EV YAPACAĞIM” VAADİ İLE 180 KİŞİYİ DOLANDIRDI

Sivas’ta yaklaşık 180 kişi ev sahibi olma umudu ile arsalarını ve paralarını kaybetti. Edinilen bilgiye göre N.Ö isimli müteahhit 13 sene önce Sivas’ın Yüceyurt Mahallesi’nde ‘cazip şartlarda ev sahibi yapacağım’ vaadi ile fazla sayıda kişinin tapularını üstüne geçirdi.

GÜVEN SAĞLAYIP TAPULARI ÜZERINE GEÇİRDİ

Üstüne geçirdiği arazilerin üstünde inşaat yapmaya başlayan N.Ö. birkaç yıl içerisinde bitirdiği evlerin bir bölümünü sahiplerine teslim etti. Bu şekilde güven karşılayan N.Ö. yeni inşaatlara başladı. İnşaat oluşturacağı alanlardaki çoğu tapuyu konut vaadi ile üstüne geçiren müteahhit inşaat aşamasında takriben 150 kişiye de daire sattı.

ARSA VE PARALARINI KAPTIRAN MAĞDURLAR YARGIYA BAŞVURDU

SÖZDE bir vakit sonra işleri bozulan N.Ö. başladığı inşaatları bitiremedi. Ev sahibi olma umudu ile arsalarını ve paralarını verip mağdur olan çok sayıda kişi yargıya başvurdu. Fakat N.Ö’nün arazi ve biten daireleri akrabalarının üstüne devrettiğini, devirlerden sonradan ise bu akrabalarının reddi miras yaparak hukuki sorumluluktan kurtuldukları ortaya çıktı. Mağdurlar arsa ve paralarını geri alabilmek için çalmadık kapı bırakmadı.

“ARAZİLERİ KARDEŞLERİNİN ÜSTÜNE YAPMIŞ, İCRA İLE TAHSİLAT YAPAMIYORUZ”

Mağdurlar yaptıkları açıklamalarda “11 yıldır çaba veriyoruz. Bizden aldığı arazileri kardeşlerinin üzerine devretmiş. Onlarda reddi miras yapmış. N.Ö’ye ulaşamıyoruz. Elimizdeki sözleme ve senetleri icraya verdik. Fakat üstünde herhangi bir şey kalmadığı için icra yolu ile tahsilat yapamıyoruz. Bitip teslim edilen dairelerin de tapuları kardeşlerinin üzerinde. İnşaatların ruhsatı bulunmuyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Devletimizden destek istiyoruz” dedi.