Boris Diaw Basketbol Kariyerine Son Verdi!

Boris Diaw Basketbol Kariyerine Son Verdi!
Boris Diaw Basketbol Kariyerine Son Verdi!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca meşhur Fransız basketbolcu Boris Diaw, 36 yaşında basket yaşantısına son verdiğini açıkladı. Diaw, eski takım arkadaşlarıyla birlikte çektiği bir video ile emeklilik kararını duyurdu.

Profesyonel kariyerine ülkesinin Pau Orthez takımında adım atan Boris Diaw, 18 takvim kariyerinin peşinde parkelere veda etti. Meşhur oyuncu, basketbola veda kararını sosyal ağ hesabından paylaştığı bir video ile takipçilerine duyurdu.

Basketbola birlikte başladığı takım arkadaşları Tony Parker ve Ronny Turiaf ile bir araya gelen 36 yaşındaki oyuncu, “Bunu bir son olarak yok tam tersi başlangıç olarak görüyorum. Beni meşgul edecek pek fazla hobim var. Bundan dolayı kendimi kuytu hissediyorum.” biçiminde konuştu.

2003 ’te NBA kariyerine Atlanta Hawks göre draft edilerek başlayan Diaw, 2006 ’da Phoenix Suns formasıyla “En çok gelişim gösteren oyuncu” ödülünü kazanmıştı. Deneyimli forvet, uzun seneler formasını giydiği San Antonio Spurs’le 2014 yılında şampiyonluğa uzanmıştı.

Fransız yıldız, 2013 yılında Avrupa Şampiyonu olan Fransa Ulusal Takımı’nın en kayda değer oyuncularından biriydi. Tecrübeli basketbolcu, NBA’de geçirdiği 14 sezonun arkasından, geçtiğimiz sezon Fransız ekibi Levallois Metropolitans’ta forma giymişti.

Son Dakika Spor Haberleri için altında kaydırın.