Kurban Bayramı tatili için yurdun birçok ilinden Bodrum’a gelenler, bazı işletmelerin uyguladığı yüksek fiyatlardan hoşnut kalmadı.
Bıkkınlık yaşayan vatandaşlar, zabıta ve polis ekiplerinden destek istedi. İzmir’den Bodrum’a tatile gelen muhasebeci Oya Öztürk (42) bunlardan biri.
“YA YEMEK YEMEK YE YA PARA VER”
GÜYA, Öztürk, Kumbahçe Mahallesi’ndeki millet plajına denize girmeye gitti. Sahildeki şezlonglardan birinin üzerine havlusunu ve eşyalarını koyarak güneşlenen Öztürk, 1 dakika sonra yanına gelen bir restoran personelinin, ücretsiz olmasına rağmen kendisinden 50 TL kullanım ücreti istemesi üzerine hayret yaşadı. O anları anlatan Oya Öztürk, “Halk Müziği plajına gelip, eşyalarımı koyduğum an, bir restoran çalışanı yanıma gelerek 50 TL istedi. Şok oldum. Şezlonga oturmam ve bunun zarfında bir şeyler yiyip, içmem gerektiğini söyledi. Ben de halk müziği plajı olduğunu, kimseden para alamayacağını söyledim. Bir şeyler yiyip içmem gerektiğini açıklama etti. Ardından yemek yemek menüsünü getirip önüme fırlattı. ‘Ya parayı ver ya da burayı terk et’ dedi. Sorun yaşanmaması için oradan ayrılıp, 15 metre ilerideki diğer bir şezlonga gittim, yattım. Burada o sorunu yaşamadım. Bodrum’ a gelen çoğu yerli turistten benzer sorunları duydum. Önlem alınmazsa bayramın ortasında hiç hoş olmayan olaylar yaşanabilir. Durumu belediye zabıtasına aktardım, kabahat duyurusunda bulundum” dedi.
“SUYUN 4-5 LİRA OLMAMASI GEREK”
Balıkesir’den eşi Nurhan Cinisli (31) ile birlikte tatile gelen, üniversitede öğretim üyesi Zübeyir Cinisli (41) ise “İkimiz de çalışıyoruz. Buna rağmen çeper zor Bodrum’a tatile gelebildik. Öğle yemeğinde 2 kişi döner yiyip, ayran içtik. 57 lira ödedik. Balıkesir’de olsa benzer yemeği 15- 20TL’ye yerdiniz. Fiyatlar bayram sebebiyle bize fazla normal gelmedi. Esnafın lokal idarenin bunun önüne geçmesi koşul. 50 kuruşluk su 4- 5 TL olmaması lüzum” dedi.
Kumbahçe sahilinde bazı şezlongların manâsız olduğu görüldü.