Bodrum’da 35 bin levrek yavrusu denize bırakıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif ve Amatör Balık Avcıları Derneğince Yalıkavak Mahallesi’nde deniz dibi temizliğiyle başlayan festival, balık avı yarışmasıyla devam etti.

DUYAR ÇAĞRISI YAPILDI

Yarışmacıların avladıkları balıklar tartılarak dereceye giren yarışmacılara kupa ve olta takımı verildi.

daha sonra iskele üstünde kamyondaki tanklarda yer alan levrek yavruları denize salındı.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, doğanın korunmasının önemine sinyâl ederek insanlara bu konuda sağduyu olması çağrısında bulundu.

CANLI ZİNCİRİNİN DEVAMLILIĞI İÇİN

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Ateş de yaptıkları etkinlikte, denize balık yavrusu bıraktıklarını ve bu nedenle doğaya ufak de olsa bir katı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Doğaya katkıda sürekliliğin manâlı olduğunu vurgulayan Alev, “Doğadaki canlı zincirinin devamlığı açısından insanın katkısı önemli. Çevresel döngünün sağlanması açısından güzel bir faaliyet gerçekleştirildiğimize inanıyorum.” dedi.

BORABDER Başkanı Mustafa Uyar ise düzenledikleri bu etkinlikle insanlara kayda değer bir mesaj verdiklerini ifade etti.

Amaçlarının, sosyal etkinlik projelerine imza atarak insanların doğaya aleyhinde daha sağduyu olmalarını karşılamak olduğunu anlatan Uyar, “Balık yetişmek manâlı değil. Yarışmaya katılan arkadaşlar her zaman çıkıp tutuyor. Biz 35 bin levrek yavrusunu suya bırakarak manâlı bir sosyal faaliyet projesine imza attık. İnşallah bunlar büyüyecek.” diye konuştu.

Bodrum'da 35 bin levrek yavrusu denize bırakıldı