BMGK İdlib için toplanma kararı aldı

BMGK İdlib için toplanma kararı aldı
BMGK İdlib için toplanma kararı aldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler’deki (BM) diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Rusya, BM Güvenlik Konseyini (BMGK)İdlib’deki son şart hakkında bilgilendirmek üzere görüşme başvurusunda bulundu.

TAHRAN ZİRVESİ GÖRÜŞÜLECEK

BMGK, 11 Eylül Salı günü lokal saat ile 11.00’de (TSİ 18.00) İdlib’deki gelişmeler ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Tahran’da yaptığı zirvenin sonuçlarını görüşmek için toplanacak.

BM’ye göre, Suriye’de rejim ve Rusya’nın ülkenin kuzeybatısındaki İdlib ve orta kesimlerindeki Hama illerinde düzenlediği hava saldırıları ve gelişen çatışmalar nedeniyle son bir haftada 30 binden fazla birey yerinden edildi ve düzinelerce birey hayatını kaybetti.

GERGİNLİĞİ AZALTMA ÇABALARI

Suriye’nin kuzeybatısında, askeri muhalifler ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrolündeki İdlib ve çevresindeki bazı bölgelerin 4-5 Mayıs 2017’deki Astana toplantısında “gerginliği azaltma bölgesi” bildiri edilmesine karşın rejim ve zaman zaman Rusya, bölgeye hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor.