Bitlis’te Malazgirt Zaferi’nin sene dönümü kutlandı

Bitlis'te Malazgirt Zaferi'nin sene dönümü kutlandı
Bitlis'te Malazgirt Zaferi'nin sene dönümü kutlandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis’te Malazgirt Zaferi’nin sene dönümü kutlandı

Fotoğraflar: Anadolu Ajansı

1/30

Malazgirt Zaferi’nin 947. sene dönümünde Bitlis’in Ahlat ilçesinde gerçekleştirilen faaliyetler, renkli görüntülere sahne oluyor.

2/30

Çarho mevkisindeki 400 dönümlük alanda yapılan kök börü, atlı okçuluk, cirit, güreş müsabakaları, geleneksel oyun etkinlikleri ile Kırgızların gelin-güvey toyu yoğun alaka fark etti.

3/30

Bitlis’in yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelenler, alana kurulan kıl çadırlardaki stantlarda sergilenen ürünleri inceledi, müsabakalar esnasında fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdi.

4/30

Ahlat ile Ulupamir takımları arasında yapılan kök börü yarışmasında heyecanlı anlar yaşayan seyirciler, ulusal güreşçilerin mücadelesini de ilgiyle izledi.

5/30

Vatandaşlarla kök börü müsabakasını izleyen Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Ahlat’ın tarihi günlerinden birini yaşadığını söyledi.

6/30

Anadolu’ya ilk giriş kapısı, şanlı tarihte manâlı yeri bulunan Kubbetül İslam kenti Ahlat’ın geleneksel sporlara ev sahipliği yapmasının en büyük özlemlerinden biri olduğunu açıklayan Ustaoğlu, şöyle dedi:

7/30

“Cumhurbaşkanımızın himayesinde düzenlenen etkinliklerle yarının geleceği olan yavrularımıza ata sporlarımızı yaşatmak, tarihi şanlarla dolu olan ecdadın sporlarını onlara sevdirmek fazla manâlı.

8/30

Bugün başlayan Ahlat’taki 947. sene dönümü etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanımızın himayelerinde düzenlenen etkinliğin bizim için aynı önemi var.

9/30

Bu topraklar bizim yüzyıllardır kadim medeniyetimizde manâlı yer tutan topraklardır.

10/30

8 binin üzerinde tarihi mezarıyla, her bir kabir taşındaki sanat şaheseri taşlarıyla tarihe tanıklık eden bu büyük kasaba, Anadolu’nun bu milletin olduğunun tapusu, belgesidir.”

11/30

Ustaoğlu, tüm ihtişamıyla ayakta duran kümbetleriyle, kalesiyle ve ecdadın emaneti camileriyle Ahlat’ın açık hava müzesi olduğunu anlattı.

12/30

Şanlı tarihte köklü yere sahip soy sporlarını yaşatmanın, geçmişten geleceğe aktarmanın fazla manâlı olduğuna dikkati çeken Ustaoğlu, şöyle devam etti:

13/30

“Ahlat’ta da bunu yaşatmaya çalışıyoruz. Buraya ‘kuruluşun kenti’ diyoruz.

14/30

Pazar günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bu milletin tekrar şahlanışının, dirilişinin mitingini binlerce vatandaşın katılımıyla yaşayacağız.

15/30

Ahlat’tan Çanakkale’ye bu topraklar senelerdir tüm unsurlarıyla kardeşçe yaşadı, bundan sonradan da yaşamaya devam edecek.

16/30

Vatandaşlarımızı pazar günü Malazgirt’te yapılacak mitinge bekliyoruz.

17/30

Vatandaşların etkinliklere ilgi göstermesi fazla önemli.

18/30

2500 takvim devlet geleneği, milletin büyük devlet tarihine, geleneğine, kültürüne sahip çıkmasıyla olunur.”

19/30

Etkinliği izleyenlerden Birgül Otlu da Ahlat’ın tarihi günlerinden birini yaşadığını kaydederek, “Bu tür etkinliklerin daha fazla yapılmasını ve bunun festival havasına dönmesini istiyoruz.” dedi.

20/30

Ulaş Yalçınkaya da “Böyle etkinliklerin olması çok hoş.

21/30

Bu etkinliklerin devam etmesini diliyoruz.

22/30

Millet bu tür etkinliklerle daha mutlu, huzurlu oluyor.

23/30

Umarım böyle devam eder.

24/30

Etkinlikler için Bitlis’ten geldik. Herkesin gelmesini nasihat ediyoruz.” biçiminde konuştu.

25/30

26/30

27/30

28/30

29/30

30/30