Binlerce Kişiyi İlgilendiriyor! Varlık Barışı Düzenlemesinde Değişiklik Yapıldı

Binlerce Kişiyi İlgilendiriyor! Varlık Barışı Düzenlemesinde Değişiklik Yapıldı
Binlerce Kişiyi İlgilendiriyor! Varlık Barışı Düzenlemesinde Değişiklik Yapıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kazanç İdaresi Başkanlığının “Aidat ve Öteki Bir Takım Alacakların Bitmiş Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği’nde (seri No: 3) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği” Devlete Ait Gazete’de yayımlandı.

ÖDENTI İNCELEMESİ VE AIDAT TARHİYATI YAPILMAYACAK

Buna tarafından, yurt dıştan yer alan varlıkların Türkiye’deki banka ya da aracı kurumlarda açılacak hesaba transferi işlemlerinde, bildirimde yer alan hesap sahibiyle yurt dışından varlığı aktarma edenin ayrı kişiler olduğu takdirde de aidat incelemesi ve ücret tarhiyatı yapılmayacak.

ŞİRKET YA DA ŞİRKET ORTAKLARINA AİT OLDUĞU KANIT EDİLECEK

Şirket veya şirket ortaklarına ait olduğu halde şirketin kanuni temsilcileri, ortakları ya da vekilleri dışındaki kişilerce tasarruf edilen varlıklar, şirket adına bildirim veya beyana konu edilerek ilgili kanun hükümlerinden yararlanabilecek.

Hakiki kişilere ait olduğu halde bu kişilerin ortağı ya da kanuni temsilcisi oldukları yurt dışındaki şirketlerce tasarruf edilen varlıkların da ilgili gerçek kişiler namına bildirilerek aynı hükümlerden yararlanması mümkün olacak.

Fakat bildirim ya da ifade dışındaki nedenlerle yapılacak analiz sırasında laf konusu varlıkların şirket ya da şirket ortaklarına ya da reel kişilere ait olduğunun ispat edilmesi gerekecek.